Avui us poso la recepta de la paella valenciana que ens van fer aquest cap de setmana el Santi i l'Oriol.
Cada any per la segona Pasqua la colla d'amics ens trobem a algun càmping a mig camí entre Castelló i Barcelona, cada família lloga una caseta de fusta i passem uns dies molt agradables tant pels grans com pels petits. Ja fa tres anys que anem a Vinyols del camp, un càmping ecològic que està a Vinyols i els Arcs molt aconsellable per a famílies amb nens petits. Aquest any a part de fer les activitats que organitza el càmping (donar menjar als animals, recollir els ous de les gallines, fer una passejadeta amb carro, netejar les males herbes,...) vaig organitzar un taller de piruletes de xocolata que va tenir molt d'èxit.
La tradició diu que el diumenge algú és el responsable de cuinar per a tots i aquest any el xef ha estat el Santi (últimament sempre ho fa ell i vist el resultat ho pot fer cada any!) i com a ajudant compta amb l'Oriol, que és un gran cuiner. Aquest any han fet paella valenciana, com que erem 30 ha calgut fer-ne dues, una cada cuiner, amb la recepta i supervisió d'en Santi.
Ingredients per a 8 persones: (paella de 60 cm de diàmetre)
- 800 gr d'arròs
- 4 carxofes
- 400 gr d'anec a trossejat
- 400 gr de conill trossejat
- 600 gr de pollastre trossejat
- 100-150gr de cap de costella
- 400 gr de mongeta tendra o bajoca com diu el Santi
- 250 gr de garrofó o bajocó
- 200 gr de tomàquet ratllat
- 3 grans d'all
- romaní, farigola, sal i colorant
- oli
- aigua
Preparació:
- Un parell d'hores abans posar a macerar el tomàquet ratllat amb els alls trinxats, una mica de romaní i de farigola.
- Netejar les carxofes, tallar-les a quarts i coure-les a la paella amb una mica d'oli i sal. Quan ja estiguin torradetes reservar-les.
- A continuació coure el pollastre, l'ànec, el conill i el cap de costella, important posar-hi sal. A mida que es vagi coent apartar els trossos de carn fent un cercle al voltant de la paella.
- Quan ja tinguem tota la carn ben feta afegir la mongeta tendra i passar-la una mica. Una vegada cuita posar-la a les vores junt amb la carn.
- Afegir el tomàquet ratllat i deixar que tregui l'aigua.
- Quan el tomàquet ja estigui cuit afegir els garrofons, les carxofes i remenar junt amb la carn i les mongetes.
- Cobrir la paella amb aigua fins arribar a tapar els claus de les nanses i salar. Bullir a foc fort fins que l'aigua estigui just per sota dels claus de les nanses. Més o menys mitja hora.
- Posar el colorant i rectificar de sal si cal.
- L'arròs s'ha de tirar formant un cavalló que vagi de nansa a nansa de la paella i deixant que sobresurti 2 dits de l'aigua. El cavalló és la muntanyeta que es fa als horts per poder-hi sembrar. Veure la foto.
- Amb l'ajuda d'una espàtula repartir l'arròs per tota la paella i deixar coure a foc ràpid durant 7 minuts i a poc foc els deu minuts següents.
- Abans de servir deixar reposar uns 5 minuts.
5 comentaris:
Quina responsabilitat fer una paella tan gran... és molot complicat! Sort que aquests cuiners ja dominen el tema, je je je...
I el taller de piruletes segur que va ser tot un èxit!
Certifico que tot el que diu la nostra amiga cuinetes és cert.
Mmmmmm! Encara em llepo els dits!
L'any que ve va una d'arròs negre i una altra d'arròs del senyoret?
Ja m'han parlat d'aquest càmping!,quin bon rotllo que encomaneu aquesta colla d'amics!, la paella devia quedar boníssima a jutjar per la foto.Felicitats al cuiner i a la colla per mantenir aquestes trobades.Vindràs el dia 8 a ARTERO? A REVEURE.
Que bé poder estar uns dies així, amb els amics i gaudir de la natura... i de la paella sobretot ;)
Cristina; Una paella molt ben ambientada... i també "equipada"¡¡
Que vagi de gust Cristina¡¡
Publica un comentari a l'entrada