Avui és el meu aniversari i per seguir la tradició de casa nostra em tocava escollir a mi el dinar, tot i que ho he de fer cada dia. Tenia ganes de fer alguna cosa especial i com que el dijous vaig anar al curs de cuina de Caprabo que fa la Mireia Carbó i va fer canelons, vaig pensar que uns canelons fan festa i que eren adequats pel meu aniversari.
Han quedat boníssims, no n'ha sobrat ni un!!
Els he fet seguint la recepta de la Mireia fil per randa, amb aquestes mides m'han sortit 34 canelons molt farcits.
Ingredients:- 1 pit de pollastre desossat
- 1 cuixa de pollastre desossada
- 300 gr de carn de vedella (jarret, rodó, culata d'espatlla)
- 250 gr de carn de porc (del coll o llom de dos colors)
- 2 tomàquets
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 4 grans d'all
- 100 ml de brandi o vi ranci
- 50 gr de foie-gras
- oli
- 2 llesques de pa de motlle
- 200 ml de llet
- sal
- pebre
- 2 paquets de plaques de canelons
- formatge ratllat
Per la beixamel:
- 60 gr de mantega
- 60 gr de farina
- 3/4 l de llet
- sal, pebre i nou moscada
Preparació:
- Tallar el pollastre, la vedella i el porc a daus regulars.
- Netejar les verdures, treure les llavors del tomàquet i tallar-les a daus.
- Posar la carn i les verdures en una safata de forn.
- Afergir-hi sal, pebre i un bon raig d'oli d'oliva. Remenar-ho tot perquè quedi ben repartit.
- Coure-ho al forn a 180º durant una hora llarga. El forn encès per dalt i baix.
- Quan s'hagi begut l'aigua de les verdures tirar-hi el brandi o vi ranci i deixar-ho coure uns 30 minuts més.
- Fora del forn afegir el paté i les llesques de pa de motlle que haurem remullat amb la llet.
- Triturar-ho amb una picadora, si queda molt espès s'hi pot afegir llet.
- Bullir les plaques dels canelons amb molta aigua durant dos minuts menys dels que posi a les instruccions. Ja s'acabaran de coure al forn i així serà més difícil que se'ns trenquin.
- Sobre del marbre posar les plaques i amb una màniga pastissera farcir els canelons, enrotllar-los i posar-los a la safata on prèviament hi haurem posat una capa fina de beixamel.
- Posar el formatge ratllat i gratinar o congelar.
Preparació de la salsa beixamel:
- En una cassola desfer la mantega.
- Afegir-hi la farina remenant amb una cullera de fusta durant un minut aproximadament.
- Afegir la llet sense parar de remenar amb un batedor. La llet la podem posar de mica en mica fins aconseguir l'espessor desitjada.
- Afegir la sal , el pebre i la nou moscada.
9 comentaris:
Caram, ja has fet els canelons???? Desus er la primera!
Va ser una classe genial :)
Per molts anys bonica!!! segur que la teva família han quedat encantats. Molts petons i que passis un molt bon dia!
Cristina; Per molts anys¡. Un bon "autoregal" per aquest aniversari. Que vaigi de gust Cristina¡¡. Josepb
Encara que sigui amb una dia de retard, feliç aniversari i felicitats pels canelons!. No m'estranya que no en quedés ni un!.
Fins aviat
Per molts anys!! I felicitats pels canelons!! Quina bona pinta!! M'apunto la idea de posar-hi foie que hi ha de donar un gustet molt bo! :)
Petons!
Felicitats Cristina! I tant que fan de festa els canelons...i així els que no vam poder anar al curs gaudim també de la recepta!
Petunets,
Eva.
Felicitats! Amb aquests canelons havia de ser una bona celebració. Boníssims!!
Amb una mica de retard però amb els millors desitjos, moltes feliçitats!!!!
I els canalons, fantastics!
Moltes gràcies a tots i totes!!
Els canelons estaven boníssims, tot i que deu ni do la feina que donen. L'avantatge és que en vaig congelar la mitat i ara en tinc per un altre dia sense haver de fer res.
Un petó per tots!!!!
Publica un comentari a l'entrada