2 kg de farina
6 ous
1/4 de llet
1 sobre de llevat Royal
1 cullerada d'extracte de vainilla o vainilla en pols
50 gr de mantega
ratlladura d'una llimona
100gr de llevat de París
125gr de llevat de pa
25gr de matafaluga
un polsim de sal
100gr de sucre
un vaset d'anís i moscatell
1l d'oli de girasol
Barrejar tots els ingredients menys la farina i batre'ls amb una batedora.
Afegir la farina de mica en mica i pastar amb les mans de manera continuada fins aconseguir una pasta espessa i que es desenganxi de les mans. Nosaltres només vem utilitzar 1'5 kg de farina.
Deixar reposar la pasta en un vol tapada amb un drap durant unes dues hores. Ha de doblar el volum.
Dividir la pasta en petites porcions fent un forat al mig i fregir amb abundant oli. Per tal que la pasta no s'enganxi als dits va bé untar-se'ls amb oli.
Un cop fregits passar per paper absorvent i ensucrar-los. També es poden mullar amb una mica d'anís.
3 comentaris:
El llevat ha de ser necessariament de París? Bé, em sembla que haurem de fer un seguiment d'aquest bloc que promet ser interessant.
És una bona escusa per anar-hi, no?
paso de comentar la recenta, la pregunta es ¿cuando podré degustarlo?
Publica un comentari a l'entrada