dimarts, 5 de maig de 2009

Amanida de patates

Aquesta amanida sempre em recorda la meva mare, com que és molt refrescant a l'estiu la feia moltes vegades i a mi m'agrada molt, en canvi al Jordi no li agraden massa les patates i sempre que la faig rondina una mica tot i que se'n menja un bon plat.

Per mi és boníssima a l'estiu quan els tomàquets són tan bons, sobretot si són de pagès. Va acompanyada d'una salsa verda.

Ingredients (5 persones):

  • 5 patates
  • 2 llaunes de tonyina (de les petites)
  • 1 pot d'olives
  • 2 tomàquets per amanir
  • 3 ous durs
Ingredients per a la salsa verda:
Jo aquesta salsa la tinc molt per mà i les mides les faig a ull, si me'n surt més del compte la guardo i serveix per amanir qualsevol altre cosa.

  • 1 got d'oli
  • 3 cullerades de vinagre
  • 1 ou dur
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1 gra d'all
  • un bon ram de julivert
  • sal

Preparació de l'amanida:

  1. Bullir les patates amb pell fins que estiguin cuites i deixar refredar.
  2. Tallar el tomàquet a dauets i amanir-lo amb oli i sal.
  3. Tallar les olives a rodantxes.
  4. Barrejar el tomàquet, les olives, la tonyina i l'ou dur.
  5. Pelar i tallar les patates a rodanxes.
  6. En una safata posar una capa de patates, salar-les i cobrir amb una capa de la barreja. Fer tantes capes com surtin, en funció de la safata.
  7. Posar la salsa verda per sobre i deixar a la nevera fins al moment de servir.
Preparació de la salsa verda:
Jo la faig a la picadora, però es pot fer amb un pimer o una mà de morter.

  1. A la picadora posar una part de l'oli i la resta d'ingredients i picar-ho tot.
  2. Afegir la resta de l'oli i barrejar amb una cullera.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

La veritat es que canviant les patates per pasta (qualsevol) o montgetes seques o cigrons, per a mi millora moltissim!!! je!, je!, com es nota que no m'encanten les patates!!!

Anònim ha dit...

Per fi la publicació de la salsa dessitjada.
Ja no caldrà trucar a la Cristina a altes hores de la nit per resoldre el dubte.