dimecres, 13 de maig de 2015

Braç de gitano de llimona


Dilluns vem celebrar els primers 48 anys d'en Jordi, sort en va tenir de la bufera de l'Èlia, en un vist i no vist es van apagar les espelmes.


Per molts anys!!

Difícilment faig pastissos de llimona, a l'Arnau no li agrada gens i per evitar rondinades me'ls estalvio. Aquesta vegada com que no hi era vaig aprofitar l'ocasió per fer aquest braç amb crema de llimona que va donar un toc d'acidesa a la festa.
La recepta és del fantàstic blog de la Mercè Cuina per a llaminers.


Ingredients:

Pa de pessic:

  • 4 ous
  • 50 gr de farina
  • 50 gr de Maizena
  • 100 gr de sucre
  • ratlladura de llimona
Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Muntar les clares a punt de neu, afegir la meitat del sucre i batre 2 minuts més fins que quedi el sucre ben barrejat.
  3. Batre els rovells amb la resta del sucre fins que agafi un to blanquinós i ben esponjós.
  4. Incorporar les clares a la barreja dels rovells de mica en mica remenant suaument.
  5. Afegir les farines tamisades i la ratlladura de llimona i remenar suaument.
  6. Folrar la safata de forn amb paper de forn i abocar-hi la mescla procurant que la superfície quedi ben llisa.
  7. Coure al forn, preescalfat a 200º, fins que s'enrosseixi i estigui cuit (8 minuts en el meu cas).
  8. Treure-ho del forn i enrotllar amb el paper de forn i reservar.
Ingredients per a la crema:
  • 300 ml de suc de llimona
  • 200 gr de sucre
  • 4 ous
  • 30 gr de Maizena
  • 50 gr de mantega
  • 4 fulles de gelatina
  • 200 ml de nata per muntar
Preparació de la crema:
  1. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. En un cassó barrejar el suc de llimona amb el sucre, escalfar a foc mig remenant de tant en tant.
  3. Batre els ous amb la Maizena.
  4. Quan bulli el suc de llimona, abocar-hi els ous batuts tot batent per evitar que els ous quallin.
  5. Posar la barreja al foc, tot remenant, fins que s'hagi espessit i sense que arribi a bullir.
  6. Fora del foc incorporar-hi la mantega tallada a daus i remenar fins que s'hagi fos.
  7. Afegir la gelatina ben escorreguda i remenar fins que quedi ben dissolta.
  8. Deixar refredar a temperatura ambient.
  9. Muntar la nata.
  10. Barrejar la nata a la crema de llimona (que ha d'estar a temperatura ambient) fent moviments suaus.
  11. Posar la crema en una màniga pastissera.
Muntatge del braç de gitano:
  1. Agafar el pa de pessic i amb la màniga pastissera anar format tires al llarg del rectangle de pa de pessic al terç superior del rectangle.
  2. Enrotllar amb l'ajuda del paper de forn.
  3. Reservar a la nevera.
  4. Decorar amb sucre de llustre.

5 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; Quin magnífic braç de gitano de llimona tret d'un fabulós blog -de la Mercé- i d'una gran bufada també¡¡
Per molts anys a tots plegats¡¡ :O)

La Cuina de l'Olga ha dit...

Moltes felicitats! Aquest braç és una delícia per celebrar un aniversari!!
Petons,
Olga

A mossegades ha dit...

Doncs fa molt bona pinta! i Segur que després d'un bon dinar passa molt bé al tenir el punt de llimona. Felicitats!
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es

Eva Macià ha dit...

Doncs a mi les postres amb llimona m'encanten! i ara de cara a la calor baixen genial. Moltes felicitats, al qui fa els anys i a la cuinera! un petó!

MaryLou ha dit...

El pastís fantàstic, m'agraden molt de llimona, però lo més maco és la foto de l'Elia amb el seu pare!!!!
Petonets