diumenge, 3 de maig del 2009

Quiche d'espàrrecs de bosc i Roquefort

Ahir vaig anar amb la meva cosina Anna a buscar espàrrecs al bosc i vam agafar dos manats que feien molt goig. Per ser que ja estem al mes de maig n'hem trobat molts, suposo que és gràcies a la pluja dels últims dies.


Aquesta vegada he volgut sortir de la sempre clàssica truita d'espàrrecs de cada any i se m'ha acudit fer aquesta quiche. El resultat genial, fins i tot el meu fill anti-espàrrecs l'ha trobat boníssima!!!

Aquesta vegada he fet jo la pasta brisa i ha quedat molt bona.

Ingredients per a la pasta brisa:
  • 200gr de farina
  • 100gr de margarina
  • 1 ou
  • sal
Preparació:
  1. Barrejar tots els ingredients i treballar-ho fins a fer una massa que es desenganxi de les mans.
  2. Fer una bola, embolicar-la amb film transparent i deixar-la reposar uns minuts a la nevera.

Ingredients per a la quiche:

  • Pasta brisa
  • 4 ous
  • 200ml de crema de llet
  • 100gr de Roquefort
  • espàrrecs

Preparació:

  1. Forrar un motlle amb la pasta brisa sense treure el paper de cocció i després forrar la pasta amb paper de plata. D'aquesta manera la pasta no s'infla.
  2. Posar al forn preescalfat a 200graus durant uns 10 minuts.
  3. Netejar els espàrrecs, tallar-los a trossets i pasar-los per la paella amb una mica d'oli.
  4. Batre els ous i la crema de llet.
  5. Incorporar-hi els espàrrecs i el Roquefort tallat a trossets.
  6. Afegir una mica de pebre. Jo no hi he posat sal, em feia por que amb el formatge quedés massa fort.
  7. Barrejar bé i tirar-ho sobre la pasta brisa (evidentment haurem tret el paper de plata).
  8. Posar-ho al forn i coure durant uns 25 minuts.

1 comentari:

Jordi ha dit...

Si si, que l'Arnau digui que fantàstic vol dir que estava super fantàstic!!!