diumenge, 3 de maig de 2009

Pastís de plàtan i iogurt

Aquest cap de setmana hem anat a Gaüses, un petit poble de l'Empordà molt bonic i molt tranquil. Com que sabia que seríem colla m'ha fet gràcia fer un pastís, havia de ser un pastís que no necessités forn i m'he decidit per aquest de plàtan i iogurt que he trobat al blog la cuina de casa. Ha agradat tant a grans com a petits.

Ingredients:

Per la base:

  • Un paquet de galetes Maria
  • 80gr de mantega
  • Un rajolí de llet

Pel farcit:

  • 5 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d’aigua
  • 4 plàtans
  • 5 fulles de gelatina
  • 3 iogurts naturals ensucrats
  • 100ml de nata líquida per muntar
Per la cobertura:
  • 4 cullerades de sucre
  • 100ml de llet
  • 2 iogurts naturals ensucrats
  • 3 fulles de gelatina
Preparació:
  1. Fer la base amb les galetes esmicolades, la mantega fosa i la llet i deixar-ho una hora a la nevera.
  2. Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina hidratada amb aigua freda i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
  3. Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina hidratada. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.