dimarts, 7 de gener de 2014

Gominoles i Pastissets reials



Aquest any els Reis han vingut carregats de gominoles casolanes i de pastissets reials per a tota la família, hem tingut un reis ben dolços!
Quan ens hem llevat aquest matí i hem aconseguit que l'Èlia entrés al menjador, tenia pànic de trobar-se als Reis, la taula era plena de colors i gominoles. 
Un dels misteris era esbrinar que hi havia dins d'aquestes caixetes tan boniques, en Marcel no ha trigat gaire en obrir la seva i trobar-se el que ell diu que és el millor pastis del món en format individual, en un pim pam se l'ha cruspit!!



Les gominoles també han estat molt ben rebudes, una de les primeres en obrir la seva bossa ha estat la Clàudia, han viatjat via facebook al Japó a les 4 de la matinada quan aquí tots encara dormíem!!!


La recepta de les gominoles és del blog Arte en mi cocina.


Ingredients gominoles:

  • 2 sobres de gelatina neutra (Royal)
  • 1 sobre de gelatina del gust que preferiu (maduixa, llimona, taronja...)
  • 300 gr de sucre
  • 200 ml d'aigua
Preparació:
  1. En un cassó posar l'aigua, els sucre i la gelatina neutra, posar el foc sense deixar de remenar fins que estigui el sucre ben dissolt.
  2. Afegir la gelatina del gust que preferiu i seguir remenant durant 5 minuts.
  3. Posar en un motlle cobert amb film o oli de gira-sol i deixar refredar un mínim de 8 hores.
  4. Desemmotllar i arrebossar amb sucre.
  5. Tallar amb un ganivet o donar la forma que més us agradi amb talla galetes. Veureu que la gelatina és molt enganxosa, però una vegada està arrebossat amb el sucre ja no s'enganxen. 
Pels pastissets he fet servir aquesta recepta amb una cobertura de xocolata, de cada pastís n'he tret 4 d'individuals:



Ingredients per a la cobertura:

  • 150 gr de xocolata de cobertura (Nestlé postres)
  • 75 gr de mantega
  • 25 gr de sucre
  • 150 ml de nata líquida per muntar
Preparació:
  1. Trossejar ben petita la xocolata i la mantega.
  2. Escalfar la nata i el sucre.
  3. Quan bulli tirar el líquid a sobre de la mantega i la xocolata.
  4. Deixar reposar un minut i remenar fins que la mantega i la xocolata s'hagin fos.
  5. Posar el pastís a sobre d'una reixeta (com la del forn) amb una safata a sota i tirar la xocolata per sobre i deixar refredar. És important no allisar amb cap estri, la xocolata ja cau pel seu propi pes.
  6. Decorar al gust.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Sens dubte, el millor pastís del món!!! Moltes gràcies tant a tu com als reis mags

La Cuina de l'Olga ha dit...

OOOOOhhh!!! Quin detall més bonic!!!! Aquests Reis....han pensat en tota la família!!!!
Petons,
Olga

Neus Garcia ha dit...

Ostres a casa meva els reis no han sigut tan dolços!! Amb molt de gust em menjaria unes gominoles casolanes o un d'aquests pastíssets!! Són una monada, i ben reials, i segur que boníssims, tots de xocolata!!

Fem un mos ha dit...

Uns postres ben sorprenents per a la mainada
Petons

Gemma ha dit...

uau, quins Reis més dolços!
Segur que tan les gominoles com els pastissets han triomfat entre els petits i els no tan petits ;)

starbase ha dit...

Ondia, no n'he fet mai i la veritat és que si són casolanes i tendres m'agraden molt :)