diumenge, 7 d’octubre del 2018

Pastís de xocolata - Cau al cor


Per divuitena vegada consecutiva hem fet l'excursió de passos del cau dels Lluïsos de Gràcia. Aquest any tenia pinta que seria diferent dels altres, el Jordi i jo intuíem que l'Arnau i el Marcel deixarien el cau, dic intuíem perquè a casa ha estat sorpresa fins a l'últim moment. Per si de cas jo he preparat un pastís de record i veig que ho he encertat.
La cerimònia de passos ha acabat com cada any amb el comiat dels caps, sempre és molt emotiu i aquest any ens ha tocat una mica més la fibra als CriJoArMaEl. L'Arnau i el Marcel junt amb els seus companys Maria, Jana, Roger, Pol, Pol i Fran han fet la cerimònia d'enterrament del foulard i ens han fet plorar i riure tot cantant. Ara sempre els quedarà el cau al cor!!!!


Durant aquests any el cau els ha vist créixer, són moltes les coses que han après i les experiències que han viscut. Van començar a castors i després de passar per totes les unitats han acabat fent de caps durant uns quants anys. Avui hem estat orgullosos de veure que tots dos són molt estimats pels nens i les nenes i totes les famílies. 



Pel que fa al pastís és del blog cuina entre llibres i és molt ràpid de fer.

Ingredients:

  • 4 ous
  • 4 cullerades soperes de farina
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • mig sobre de llevat
  • 250 gr de xocolata de cobertura
  • 250 gr de mantega
  • melmelada de maduixa
  • per l'almívar mig got de sucre
Preparació:
  1. Desfer al microones la mitat de la mantega i de la xocolata.
  2. A part batre els ous amb el sucre amb unes barnilles elèctriques fins aconseguir un color blanquinós.
  3. Afegir-hi la xocolata fosa i remenar amb una espàtula.
  4. Incorporar-hi la farina i el llevat, tot tamisat, i barrejar amb una espàtula fins que quedi tot ben integrat.
  5. Abocar la mescal en un motlle d'uns 18 cm que haureu untat amb mantega.
  6. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 25 minuts.
  7. Mentre teniu el pastís al forn podeu fer un almívar posant en un cassó mig got de sucre i mig got d'aigua. Coure a foc fort i sense remanar durant 5 minuts. Retirar del foc, afegir unes gotes de conyac i deixar refredar.
  8. Una vegada tingueu el pastís fred desemmotllar, obrir pel mig i mullar amb l'almívar. A continuació cobrir amb una capa de melmelada i tornar a tapar amb l'altre meitat de pa de pessic.
  9. Per fer la cobertura fondre al microones la mantega i la xocolata sobrant. Abans d'abocar sobre del pastís deixeu que s'atemperi una mica.