diumenge, 30 de setembre de 2018

Galetes salades de formatge de cabra - Ni oblit ni perdó


Aquest matí, per sorpresa, han arribat les urnes i les paperetes en forma de galeta per commemorar l'any de l'1-O. El temps passa volant i a casa tots recordem perfectament on érem i que fèiem cada minut del 29, 30 de setembre i 1 d'octubre. 
Aquells dies van ser una barreja d'orgull, tristesa, eufòria, por, dignitat, força, emoció, nervis... tots els sentiments es van barrejar, el que vem aconseguir entre tots va ser molt gran, i vem defensar les urnes a qualsevol preu.
Recordo sortir de casa a les 5 del matí per anar cap al col·legi, era negra nit i l'helicòpter de la policia amb els seu soroll i focus ja amenaçava que no seria un dia tranquil. Quan vem arribar al col·legi estava ple de gent de totes les edats, tothom estava content, teníem un objectiu comú i sabíem que el dia se'ns faria llarg. De seguida va començar a ploure molt, vem aguantar sota l'aigua, ningú es va moure. Recodo que estàvem tres sota d'un paraigües, l'aigua anava ficant-se per tot arreu i els meus peus estaven xops i congelats. De cop i volta es va obrir un passadís i van entrar corrents les urnes dins del col·legi, va ser un moment molt emocionant, de pell de gallina!!! Quan a les 9 es va obrir el col·legi i van entrar els primers votants l'esclat d'alegria va ser immens, però al cap de poc vem començar a rebre les imatges brutals de la violència policial, no ens ho podíem ni creure!!! A partir de llavors el patiment va ser constant i fins que ben entrada la nit no vem estar tots 5 a casa no vaig estar tranquil·la.

Aquest any hi hem tornat a anar i jo tinc molt clar que ni oblit ni perdó.

La recepta de les galetes és del blog Delícies del rebost.

Ingredients:
  • 100 gr de formatge de cabra de rulo
  • 100 gr de farina
  • 1 rovell d'ou
  • 40 gr d'oli
  • 40 gr de nous picades
  • 1 cullerada de romaní
  • sal negra
Preparació:
  1. Aixafar el formatge amb una forquilla.
  2. Afegir el rovell, l'oli, les nous i el romaní. Barrejar-ho tot fins aconseguir una pasta homogènia.
  3. Afegir la farina i amassar-ho, fer una bola i deixar reposar un mínim d'una hora a la nevera.
  4. Estendre la massa sobre de paper de forn amb l'ajuda d'un corró. Deixar la massa amb mig centímetre de gruix..
  5. Escampar per sobre la sal negra i aixafar una mica amb el corró.
  6. Amb un ganivet fer tires de la mida que més us agradi.
  7. Coure al forn durant 20 minuts a 180º.
  8. Deixar refredar.




1 comentari:

El pare ha dit...

Ni oblit ni perdó.
Ni un pas enrere.