divendres, 19 d’octubre del 2018

Raviolis d'espinacs farcits de mató, nous i alfàbrega


Des de dimecres que tenim un nou enginyer a la família, l'Arnau ha acabat la carrera de telecos i els CriJoArMaEl ho havíem de celebrar.


Des de fa una setmana que tenia els raviolis congelats per quan arribes el dia del veredicte final, el seu treball sobre detecció i reconeixement de caràcters en vídeos ha estat valorat amb un 9. Ja sabeu, si necessiteu un telecos a la vostra vida a casa en tenim un que busca feina.

La setmana passada vaig anar a un taller de thermomix de pasta fresca que donava la Teresa, com sempre vaig sortir encantada, la Teresa ho explica molt bé i les diferents receptes de pasta fresca de colors que ens va ensenyar tenien molt bona pinta, llimona, remolatxa, espinacs i sèpia. Els que em coneixeu ja sabeu que de seguida he de posar en pràctica el que aprenc i el dia següent, que tenia festa, el vaig dedicar a fer raviolis i espaguetis de color verd. 


Per fer pasta fresca és imprescindible tenir la màquina i sèmola de gra dur, si no teniu les dues coses no us hi poseu. La sèmola de blat dur la vaig comprar a Casa Perris.

Ingredients:

  • 300 gr de farina de gra dur
  • 2 ous
  • 1 rajolí d'oli
  • 60 gr d'espinacs frescos
Per al farcit:
  1. mató
  2. nous
  3. una punta d'all
  4. alfàbrega fresca
Preparació:
  1. Triturar la farina amb els espinacs. A la thermomix a velocitat 6 10 segons.
  2. Afegir els ous i l'oli i amassar. En la thermomix 2 minuts a velocitat espiga.
  3. Fer una bola, embolicar amb film i reservar 15 minuts a la nevera.
  4. Estirar la massa amb la màquina de pasta fresca fins arribar al número 6. És important anar afegint farina perquè no s'enganxi a la màquina.
  5. Una vegada tinguem la massa ben estirada fer els raviolis amb un tallapastes o si teniu un motlle per fer-los anireu més ràpids.
  6. Per fer el farcit barrejar trossejar les nous (tot dependrà si voleu que es trobin trossos o no) i afegir-hi el mató, les fulles d'alfàbrega i la punta d'all i triturar. Amb la thermomix a velocitat 4.
  7. Bullir els raviolis amb molta aigua amb sal durant 3 minuts i treure'ls amb una pala, no utilitzar el colador que es trencarien.
  8. Jo els he servit amb salsa de tomàquet casolana i formatge parmesà.