divendres, 20 de febrer del 2015

Galetes d'Inca




20 de febrer toca del blog al plat, aquest mes he remant pel blog Pa amb tomàquet de la Marylou, un blog ple de propostes de tot tipus i de tria difícil, n'hauria fet tantes!!!
Finalment m'he decidit per aquestes galetes mallorquines, ben fàcils de fer, i que serviran per berenar a la sortida de l'escola, com que no tenen ni ou ni llet tots els nens i nenes de la classe de l'Èlia se les podran menjar sense córrer cap risc. Quan trobo una recepta apte pel Lluís em fa molta il·lusió, de mica en mica anem ampliant el ventall de pastissos i galetes aptes.
La recepta és per thermomix, però es pot fer igual remenant tots els ingredients i amassant. Jo he fet una variant amb una mica de sobrassada al damunt i als de casa els ha agradat molt.

Ingredients:

  • 200 ml d'aigua
  • 180 ml d'oli d'oliva
  • 20 gr de llevat fresc
  • 550 gr de farina
  • 10 gr de sal
Preparació:
  1. Al got de la thermomix posar l'aigua i l'oli; programar 2 minuts a 37º i velocitat 1.
  2. Afegir el llevat i programar 5 segons a velocitat 4.
  3. Incorporar la farina i la sal, programar 5 segons a velocitat 6 i 4 minuts més a velocitat espiga.
  4. Estendre amb el corró sobre del marbre fins aconseguir un gruix de 1/2 cm.
  5. Amb un gotet de "xupito" donar forma a les galetes.
  6. Posar-les en una safata de forn coberta amb paper sulfurat, aixafeu-les una mica pel costat.
  7. Amb una forquilla fer els foradets a la galeta.
  8. Podeu decorar amb sal maldon o amb llavors o.... jo n'he fet algunes amb sobrassada.
  9. Deixar reposar 30 minuts.
  10. Coure al forn, preescalfat a 180º per dalt i baix, duram15 minuts.

18 comentaris:

MaryLou ha dit...

Boníssimes i fàcils, oi? gràcies per la teva participació.
Una abraçada!

Unknown ha dit...

Que bó!! hem coincidit fins amb la sobrasada, però a tu de forma t'han quedat mes maques, algo a la massa o l 'humitat a casa no va quadrar.

I están bones eh???

Muas

Júlia Salort ha dit...

Molt bones! I amb la sobrassada encara més bones han d'estar.
Una abraçada,
Júlia

Anna Pigarda ha dit...

Aquestes galetes donen molt de joc, segur! Tant dolç com salat,oi? Una abraçada!

Cristina ha dit...

Si les comprades me les menjo com les pipes...aquestes les devoro! T´han quedat fantàstiques. Farcides amb nutella, ni te cuento.

Cristina ha dit...

Recepta de les que m'agraden, fàcil i ràpida!!

Cristina ha dit...

Les teves també tenen molt bona pinta, estan bonissimes.

Cristina ha dit...

Bonissimes i facils de fer

Cristina ha dit...

jejeje doncs ja saps, es fan en un pim pam

mercè ha dit...

que bé Cristina!, t'han quedat d'allò més boniques!, això de tenir receptes aptes per a tot tipus de públic, sempre va bé oi?. merci per participar!

mercè ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
trifasic de baileys ha dit...

quina bona pinta!! a casa durarien poc em sembla! petons

Gemma ha dit...

uau, t'han quedat perfectes, semblen les originals!
I amb el toc de la sobrassada, boníssimes!

Joaquina ha dit...

Una recepta molt ben triada!! aquestes galetes han de saber estupendes i t´han quedat perfectes. Una abraçada!!!

Cristina ha dit...

A casa van volar, si no vigilo l'Èlia se les cruspeix totes!!

Cristina ha dit...

Bones, fàcils i barates, que més es pot demanar...

Cristina ha dit...

Una recepta molt agraida, i elles soletes a partir d'una rodona agafen la forma de quelita.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Perfectes!! Són les Quely,oi?
Petonets,
Olga