divendres, 20 de maig del 2016

Pernilets de pollastre amb romaní


Porto uns quants dies amb un virus de panxa que em té castigada a arròs bullit, torradetes, pernil dolç... Per aquest motiu vaig decidir que no participaria a la convocatòria d'aquest mes "del blog al plat", és dur posar-te a cuinar quan no et trobes bé. 
Però aquest matí ho he vist tot més clar i he canviat d'idea per dos motius: 

  1. des del primer dia que la Mercè ens va proposar aquest repte no he deixat mai de participar.
  2. no em perdonaria deixar passar l'ocasió d'homenatjar a la Mireia Carbó (protagonista d'aquest mes) amb qui he gaudit i après molt en els seus tallers.

Així que mans a l'obra, he agafat tots els llibres que tinc de la Mireia i he buscat alguna recepta ràpida i que tingués els ingredients a casa, de seguida he trobat a "La cuina salvavides" aquests pernilets de pollastre que s'han cruspit els de casa meva mentre jo ensumava l'olor a romaní. 

Ingredients:

  • 12 pernilets de pollastre
  • 12 llesques fines de bacó
  • 1 grapat de nous
  • 1 culleradeta de romaní
  • 1/2 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. Picar les nous a trossets petits i barrejar amb el romaní.
  2. Treure la pell dels pernilets, salpebrar-los i passar-los pel plat amb les nous i el romaní tot pressionant perquè s'hi enganxi la barreja.
  3. Embolicar cada pernilet amb un tall de bacó.
  4. Col·locar els pernilets en una safata per anar al forn, ruixar amb el vi blanc i un raig d'oli.
  5. Coure-ho al forn, preescalfat a 180º per dalt i baix, uns 30 minuts o fins que estiguin cuits.
  6. Jo els he servit acompanyats de patates cuites a la thermomix.

4 comentaris:

mercè ha dit...

Caram Cristina, la teva participació té doble mèrit. Primer de tot moltes gràcies per les teves paraules celebrant que aquest mes en sigui protagonista la Mireia, com també m'ho han dit altres blocaires, segon, espero et recuperis aviat i gràcies per participar tot i estar tan toveta. La recepta és molt temptadora! Una abraçada!

mercè ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anna Pigarda ha dit...

Ha estat genial la proposta de la Mercè! ha servit per recuperar les fantàstiques receptes de la Mireia, amb productes senzills i que podem trobar arreu; la cuina de sempre no decep mai!

Joaquina ha dit...

Una recepta molt ben triada pel repte dedicat a la Mireia Carbó!!! Amb aquests ingredients has aconseguit una recepta estupenda!! Petons,