diumenge, 29 de maig de 2016

Bruixes a l'all


Culinàriament els meus pares van tenir mala sort, tres filles carregades de manies que complicaven els moment de seure a taula, quan no era una era l'altra i sinó les tres a qui no agradava aquell dinar o aquell sopar. 
Un dels plats estrella era el peix, rondinada assegurada, però amb una mica d'imaginació i paciència ens ho acabàvem menjant. Si les bruixes anaven acompanyades de la seva escombra reglamentària que el meu pare ens feia amb una canyeta i una mica de paper, el drama es convertia en un munt de rialles i aquell peix s'empassava en un pim pam.
Per sort els meus fills s'ho mengen tot i no cal que faci tantes perafernàlies, però divendres, amb l'escombra, el peix va ser encara més bo.

La recepta l'he tret d'aquí, tot i que jo no he posat les patates per falta de temps, i l'escombra és copyright del meu pare.

Ingredients:
  • 5 bruixes sense cap ni tripa 
  • 5 grans d'all
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • farina
  • un bon raig de vi blanc
  • julivert
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. Netejar, salar i enfarinar les bruixes. 
  2. Fregir en oli, només volta i volta i deixar escórrer sobre paper absorbent.
  3. En una paella escalfar 6 cullerades d'oli i fregir l'all pelat i filetejat. Vigilar que no es cremin.
  4. Quan l'all comenci a agafar color abaixar el foc i afegir una culleradeta de pebre vermell (en el meu cas dolç però si us agrada podeu posar picant), el julivert picat i un bon raig de vi blanc.
  5. Deixeu-ho bullir un parell de minuts i abocar-ho sobre les bruixes que haureu posat en una safata per anar al forn.
  6. Coure 5 minuts al forn, preescalfat a 180º.
  7. Servir les bruixes acompanyades de l'escombra oficial, jejeje!!!