diumenge, 28 de febrer de 2021

Braç de gitano de nata i gerds

 


En Marcel quan ha vist el braç de gitano m'ha preguntat què celebràvem avui, doncs res, que és diumenge. Recordo de petita que cada diumenge el meu pare anava a la pastisseria a comprar algun pastisset, braç de gitano, tortell.... A nosaltres ens agradava acompanyar-lo i així podíem escollir. Si la memòria no em falla va arribar un moment que havíem de fer torns i només una de nosaltres podia ser l'acompanyant, ja que era l'única manera que no ens discutíssim. Els dinars de diumenge sempre acabaven amb unes postres de festa i el braç de gitano de trufa un dels més celebrats.
Doncs avui un diumenge qualsevol amb postres de festa casolans.



El pa de pessic l'he fet amb la Thermomix (Bizcocho Genovés), me n'han sortit dos, el segon l'he congelat i així un altre dia només l'hauré de farcir. Us deixo aquí enllaços a altres receptes que he fet jo i així podeu utilitzar la que més us agradi:

Ingredients:
  • 150 gr de sucre
  • 4 ous
  • pessic de sal
  • 120 gr de farina
Pel farcit i la decoració:
  • nata per muntar
  • sucre de llustre
  • gerds
  • melmelada de gerds
  • xocolata fondant
Preparació:
  1. Posar la papallona a la Thermomix i posar-hi els ous i el sucre. Programar 5 minuts a 37º velocitat 3 i 1/2.
  2. Tornar a programar 5 minuts sense temperatura a velocitat 3 i 1/2.
  3. Afegir la farina i la sal i programar 10 segons a velocitat 1 i 1/2.
  4. Acabar de remenar amb una espàtula.
  5. Folrar una safata de forn amb paper de forn, untar tota la base amb mantega i abocar-hi la meitat de la massa resultant. 
  6. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 8 minuts.
  7. Acabat de sortir del forn enrotllar amb el mateix paper de forn i deixar refredar.
  8. Fer el mateix amb la resta de massa. El podeu congelar enrotllat amb el paper de forn.
  9. Muntar la nata, a mig muntar afegir-hi el sucre de llustre al gust.
  10. Estendre el pa de pessic i cobrir amb una capa de melmelada de gerds (o la que més us agradi), a continuació cobrir tota la superfície amb la nata muntada, col·locar gerds en línia just al lateral pel que començarem a enrotllar la base.
  11. Enrotllar el pa de pessic i reservar a la nevera.
  12. Fondre la xocolata al microones i amb l'ajut d'una cullera deixar regalimar la xocolata per sobre del pastís. Aprofitar que encara la xocolata no hagi pres per enganxari els gerds o el que vulgueu per decorar.



Cap comentari: