dilluns, 20 d’abril de 2009

Braç de gitano de trufa

Quan l'avi Jesús ve a dinar a casa moltes vegades ens porta un braç de gitano per postres, però aquest diumenge en Marcel i jo l'hem volgut sorpendre amb un braç de gitano de trufa fet a casa.


Aquí podeu veure el resultat:



Per fer la trufa:

  • 125gr de xocolata de cobertura
  • 100gr de mantega
  • 150gr de nata
  • 2 rovells d'ou
  • 3 cullerades d'aigua
  • 3 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de conyac

Desfer la xocolata amb el sucre, l'aigua i el conyac al bany maria. Una vegada fos es treu del foc i s'hi afegeixen els rovells, es remena i es posa al foc perque faci un bull. Es treu del foc i s'hi afegeix la mantega de mica en mica tallada a trossets i remenant fins aconseguir que es fongui. Deixar-ho refredar del tot i incorporar-hi la nata remenant amb molt de compte perque no es desmonti i posar-ho a la nevera.

Per fer el braç de gitano:
  • 3 ous
  • 105gr de farina
  • 105gr de sucre
  • almívar

Barrejar el sucre i els ous amb les varilles elèctriques fins que quedi ben espumós, llavors incorporar-hi la farina tamisada i barrejar-ho bé. Forrar una plata de forn amb paper de cuinar i extendre la barreja, ha de quedar una capa prima. Posar-ho al forn durant 10 minuts a 180 graus.
De seguida que hagi acabat la cocció enrotllar-ho amb un drap humit i deixar refredar.
Per muntar el braç desenrotllar-lo i humitejar-lo amb l'almívar que haurem fet amb 50gr de sucre i 50ml d'aigua, posar una capa de trufa que tindrem bén freda de la nevera i enrotllar.
En aquesta ocasio vaig fer una capa de cobertura de xocolata fonent 100gr de xocolata fondant amb 50gr de mantega.