diumenge, 26 d’abril del 2015

"Montkauets" de seques amb botifarra


Aquest cap de setmana s'ha fet l'excursió conjunta del CAU a Sant Martí de Tous. L'excursió comença dissabte amb els nens i les nenes i diumenge pugen les famílies, fem una petita passejada per la muntanya, dinem tots junts i cap a Barcelona falta gent.


Aquest any s'ha fet un concurs de montkauets (montadito versió cau) i els CriJoArMaEl hem guanyat el premi a la millor presentació amb aquestes piruletes de seques amb botifarra vestides de Castors-Llúdrigues, Llops-Daines, Ràngers-Noies Guies, Pioners-Caravel·les i Truks de l'Agrupament. Com a premi un fantàstic davantal de cuina especial K1. Moltes gràcies a la comissió Famílies per concedir-nos aquest guardó!


Mireu quin goig que feien tots els montkauets al mig del camp:


La recepta és una versió de les piruletes de botifarra i bolets del blog "El pica.pica de Pati", substituint els bolets per seques.
Pels que els heu tastat avui dir-vos que ahir acabats de fer estaven boníssims, però avui s'havien quedat una mica remollits.

Ingredients per a 20 piruletes:

  • 1 base de pasta de full, si és rectangular us anirà millor
  • 1 pot petit de mongetes del ganxet cuites
  • 2 botifarres
  • allioli
  • 1 ou
  • 20 broxetes de fusta
Preparació:
  1. Coure les botifarres en una paella amb una mica d'oli i reservar.
  2. En la mateixa paella saltejar les seques i reservar.
  3. Sobre del marbre estendre la pasta de full i tallar-la per la meitat.
  4. Per cada meitat: una bona capa d'allioli.
  5. Distribuir les mongetes per tota la superfície.
  6. Posar la botifarra en un extrem i enrotllar la pasta de full fins que quedi un cilindre.
  7. Tallar en porcions de mig centímetre i poar en una safata de forn coberta amb paper sulfurat.
  8. A cada cilindre punxar una broixeta.
  9. Untar amb ou batut.
  10. Coure 25 minuts al forn, preescalfat a 180º, amb l'escalfor de dalt i baix.
  11. Repetir el mateix amb la segona meitat de pasta de full.
  12. Deixar refredar una mica i servir les piruletes clavades en una barra de pa o en un got amb arròs...




2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Molt originals i molt divertits!!!
Bona setmana!
Olga

trifasic de baileys ha dit...

quin aperitiu més original! no l'havia vist mai i el pots fer amb diferents tipus de botifarra! molt bona pinta! petons