dimecres, 1 de juliol del 2009

Xupa-xups de tomàquets cherrys

El dissabte passat vam batejar a l'Èlia a la petita ermita de Sant Roc del poble de Gaüses. Després de la cerimònia religiosa vaig preparar un berenar sopar per a tota la família al jardí de casa. La veritat és que tot feia molt goig i fins i tot el cel amenaçador durant tot el matí va acabar per aclarir-se.

Moltes de les coses que vaig fer ja les tinc penjades al blog Crema de pèsols, Piruletes de Parmesà, Rotllets de Philadelphia i salmó i les altres les aniré penjant així que tingui temps. La Teresa em va assessorar i ajudar a fer les tartaletes de ceba confitada i tartaletes de pebrot confitat que van agradar molt i el Xevi va fer quatre safates de canapès que feien molt goig.

La recepta dels xupa-xups de tomàquet la vaig treure del blog A la taula i al llit al primer crit. És molt fàcil de fer i és realment sorprenent, a més serveix de decoració de la taula. Jo ho vaig servir amb els xupa-xups clavats en un pa de pagès de kilo i feia molt goig. Per mi és deliciós el contrast de gustos que es produeixen al moment que mossegues el tomàquet i que t'explota dins la boca.

No poso quantitats perque depèn del número de xupa-xups que volgueu fer.

Ingredients:

  • Tomàquets cherry
  • Sucre
  • Llavors de sèsam
  • Broixetes de fusta

Preparació:

  1. Punxar cada tomàquet amb una broixeta de fusta.
  2. Preparar un sucre cremat amb una bona cullerada de sucre i molt poca aigua i portar-ho a ebullició sense remenar.
  3. En el moment que comença a agafar color retirar del foc.
  4. Cobrir els tomàquets amb una capa de sucre, arrebossar de seguida amb el sèsam i deixar refredar. Cal tenir en compte que el sucre es refreda de seguida i si no es fa molt ràpid el sèsam ja no s'hi enganxa.
Per netejar el pot del sucre cremat posar-hi aigua i deixar bullir una bona estona, ja veureu que s'ha desenganxat del tot.

4 comentaris:

Mercè ha dit...

Doncs felicitats a l'Èlia!! I quina feinada a preparar tota aquesta taula tan ben parada!! Aquestes piruletes han de ser ben bones! I a més, són molt originals!
Petons!

Gemma ha dit...

Quina festassa i quina feinada! Felicitats a la petita Èlia!
Els xupa-xups queden molt bonics, i el contrast del sèsam, el caramel i el tomàquet ha de ser boníssim.

No tot són postres ha dit...

Et van quedar molt bé, segur que com tot el que vas preparar.
Han de ser sorprenents de menjar, els vull fer però m'agradaria saber si els puc fer d'un dia per l'altre.
Gràcies
PTNTS
Dolça

Cristina ha dit...

Moltes gràcies a totes!!! Realment vaig tenir molta feina però quan ho fas amb il·lusió tot és molt diferent!!!

Dolça, jo ho vaig fer al matí i eren per la tarda, però un parell que em van sobrar l'endemà els vaig tirar perque el sucre anava fonent-se i regalimava per la broixeta i feia una mica d'angúnia.