dissabte, 10 de setembre del 2016

Braç de girafa



Ja han passat vuit anys que va néixer l'Èlia i avui entre festival i festival del Zoo d'en Pitus ho hem celebrat els CriJoArMaEl en la intimitat. El menú l'ha escollit ella: pasta al pesto, nuggets i pastís de girafa.

Avui tenia un repte complicat, l'Èlia volia un pastís de girafa, el seu animal preferit, i jo casi caic de cul a terra quan m'ho va dir.
No sé com ho faria sense google, pensant que no trobaria res vaig posar "pastís girafa" i a part dels de fondant (no en sóc gens amant) vaig trobar aquest braç que s'adequava perfectament al que jo volia, no m'ho podia creure!!!
Amb la seva cara de felicitat podeu veure que me n'he sortit prou bé!!!


Per molts anys Èlia!!!

La recepta del pa de pessic és del blog À table con Carmen i la trufa clara de La cuina de sempre.
En un principi em va semblar que era complicat i no les tenia totes, però a l'hora de la veritat l'he trobat fàcil i divertit.
Per poder fer el dibuix cal que tingueu una plantilla de pell de girafa, a la xarxa en podeu trobar moltes, jo he fet servir aquesta. Imprimiu-la en A4.

Ingredients pel pa de pessic:

  • 4 ous
  • 120 gr de sucre
  • 110 gr de farina
  • 30 gr de cacau en pols sense sucre afegit
  • 1 pessic de sal
  • plantilla pell de girafa
Preparació: (la recepta és per thermomix, en podeu fe qualsevol que trobeu de braç de gitano)
  1. En el got de la thermomix posar el sucre i pulveritzar 1 minut a velocitat progressiva 5-10 i reservar.
  2. Posar les papallones a la thermomix i afegir els 4 ous i el sucre. Programar 5 minuts a 37º i velocitat 3 i 1/2.
  3. Mentrestant posar a escalfar el forn a 180 º i preparar una safata de forn tot posant el dibuix de la pell de girafa i a sobre un paper de forn que ens ha de permetre veure el dibuix de sota (imatge 1).
  4. Afegir la farina tamisada i la sal i barrejar programant 15 segons a velocitat 1. Acabar de barrejar bé mitjançant una espatula i amb moviments envolvents.
  5. Apartar una mica de la barreja i posar-la en una mànega pastissera o en un biberó (jo ho he fet amb un biberó i m'ha anat molt bé).
  6. Amb el biberó resseguir el dibuix del contorn de les taques (imatge 2). Quan ja ho tinguem treure amb molt de compte el full pintat i coure 3 minuts al forn.
  7. Afegir el cacau a la barreja reservada i remenar suaument.
  8. Treure del forn la safata i posar la mescla de cacau a sobre cobrint tota la superfície i coure 10 minuts més.
  9. Treure del for i enrotllar amb un paper de forn i cobrir amb un drap humit.
  10. Quan estigui fred desenrotllar i farcir amb la trufa o el que us vingui més de gust.
 Imatge 1

Imatge 2


Ingredients trufa clara:
  • 500 ml de nata per muntar.
  • 40 gr de xocolata de cobertura 
  • 75 gr de sucre
Preparació:
  1. Posar a bullir la nata, quan arrenqui el bull retirar del foc.
  2. Afegir la xocolata que tindrem talladeta ben petitona.
  3. Deixa refredar a temperatura ambient i quan estigui fred deixa a la nevera fins l'endemà.
  4. Un cop ja tinguem la nata ben freda afegir el sucre i muntar-la amb l'ajuda d'una batedora.
  5. I ja podem farcir el braçde gitano.

dilluns, 5 de setembre del 2016

Truita de patates i ceba sense ou



Tot i que pugui semblar-ho no m'he equivocat amb el títol, us presento una truita de patates i ceba feta sense ou.


Aquest cap de setmana hem compartit àpats amb la Lucía que és vegana i entre les dues hem preparat aquesta truita substituint l'ou per farina de cigró. 
He de confessar que no era la primera vegada que ho intentava i sempre em quedava massa consistent, però aquest cop, gràcies a la meva ajudant,  va quedar fantàstica, 

Ingredients:

  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 16 cullerades rases de farina de cigró
  • 30 cullerades d'aigua
  • oli d'oliva
  • sal
Preparació:
  1. Pelar i tallar les patates i la ceba tal i com ho faríeu per una truita normal.
  2. Posar a fregir les patates i la ceba amb abundant oli d'oliva.
  3. Mentrestant preparar la barreja de farina de cigró i aigua, heu d'aconseguir una mescla amb una textura semblant a la de l'ou. Millor anar afegint l'aigua de mica en mica i així si veieu que us en falta sempre en podeu afegir.
  4. Un cop fregides les patates escorre-les i afegir-les a la pasta de farina de cigró. Remenar bé i posar la sal.
  5. En una paella antihaderent i amb una mica d'oli fer la truita, cal deixar-la coure bé, ja que sino us quedarà crua per dins.

dijous, 25 d’agost del 2016

Arròs 4 delícies



Estem a finals d'agost i les vacances ja s'acaben, fa quatre dies que estàvem omplint la nevera i ara cal anar-la buidant i preparar-nos per la tornada. Vaig començar les vacances molt ben organitzada, tenia els menús setmanals per facilitar la compra i no haver de trencar-me les banyes cada dia amb els àpats familiars, però aquesta setmana vaig improvisant amb el que tinc. Amb els ingredients que he trobat avui per la nevera he fet aquest arròs que ha quedat boníssim.

Ingredients:
  • 350 gr d'arròs
  • 2 cebes
  • 1 poma
  • dauets de pernil
  • un grapat de pinyons
  • pebre
  • curri
  • sal
  • oli
Preparació:
  1. Bullir l'arròs amb una mica de curri.
  2. Tallar la ceba a dauets i daurar-la amb una mica d'oli. 
  3. Quan la ceba agafi color afegir-hi la poma tallada petitona, el pernil, els pinyons i el pebre, deixar coure un parell de minuts i reservar.
  4. Escórrer l'arròs i esbandir amb aigua perquè quedi solt.
  5. Barrejar l'arròs amb la resta d'ingredients i coure un parell de minuts tot remenant per evitar que s'enganxi. Rectificar de sal.

dijous, 4 d’agost del 2016

Albergínia blanca amb formatge de cabra i melmelada de nectarina


Amb les albergínies blanques que ens van regalar en Jordi i la Mònica i les nectarines, obsequi de Fruites Núria de Ventalló, he preparat aquest acompanyant per a les hamburgueses d'avui dinar.

A mi no m'agrada massa l'albergínia, la trobo amargant i no m'acaba de fer el pes, però aquesta varietat blanca no té res a veure, és més carnosa i més dolça, m'ha agradat molt.
Això que els amics tinguin hort és tot un luxe!!


Ingredients:
  • Albergínies
  • Rulo de formatge de cabra
  • Melmelada de nectarina (o de tomàquet o de la que tingueu)
  • Oli i sal
Preparació:
  1. Tallar les albergínies a rodanxes d'un centímetre, salar i deixar suar en un colador durant mitja hora.
  2. Assecar amb paper absorbent.
  3. Coure les albergínies en una paella amb una mica d'oli i col·locar-les en una safata per anar al forn.
  4. Sobre de cada rodanxa posar-hi un tall de formatge de cabra i posar a gratinar al forn
  5. Abans de servir posar una culleradeta de melmelada. 

dilluns, 25 de juliol del 2016

Cloïses amb vi blanc


Ahir al vespre, per celebrar santa Cristina, vaig preparar aquestes cloïses que van quedar boníssimes i amb les que ens vem xupar els dits.

Ingredients:

  • cloïses
  • 1 ceba 
  • un bon raig de vi blanc
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. Per treure la sorra de les cloïses deixar-les en un bol cobertes d'aigua amb sal, abans de coure-les escorreu-les.
  2. Tallar la ceba ben petitona i sofregiu-la amb una mica d'oli.
  3. Quan la ceba comenci a agafar color afegir-hi les cloïses i el vi blanc. Coure a foc alt durant 3-4 minuts.
  4. Afegir l'all i el julivert tallats ben petitons i coure un minut més.


divendres, 15 de juliol del 2016

"Montadito" de confitura de tomàquet amb formatge de cabra i pesto


Ahir vem fer sopar-reunió per preparar la festa dels 50 anys del Jordi Canals, que a 4 dies vista encara s'havia d'organitzar el format i el càtering per a una vuitantena de persones!!!!

En principi el sopar d'ahir havia de ser ràpid, uns biquinis i cap a casa que l'endemà treballàvem, però mica en mica em vaig anar animant i els biquinis es van transformar en una taula plena de colors, gustos i textures ben refrescants: coca de tomàquet i ceba, amanida de síndria, formatge feta i cítrics, crema de carbassó amb encenalls de pernil, gaspatxo, boles de pizza, piruletes de salmó, llengües de carbassó, taula de formatges i aquests montaditos de formatge de cabra i pesto. 

La recepta d'aquests montaditos la vaig sentir al Tapias variades de Catalunya Ràdio dissabte passat mentre anava conduint. El programa estava dedicat al tomàquet, un oient va explicar aquesta recepta i de seguida vaig tenir clar que era de les que a mi m'agraden, fàcil, ràpida i bona. Ara que l'he tastat he de dir que no és bona, està boníssima!!!

Ingredients:
  • Llesques de pa o torrades
  • Confitura de tomàquet
  • Rulo de formatge de cabra
  • Salsa pesto
  • Pinyons
Preparació:
  1. En cas de fer-ho amb pa poseu-lo al forn durant 5 minuts o fins que agafi una mica de color daurat.
  2. Posar a sobre de cada llesca una mica de confitura de tomàquet.
  3. A sobre una rodanxa de formatge de cabra.
  4. Gratinar al forn, just perquè el formatge es fongui una mica.
  5. Fora del forn posar una mica de salsa pesto i acabar amb uns pinyons.

diumenge, 3 de juliol del 2016

Flors de carbassó farcides de Roquefort


Ahir a la tarda vaig passar un moment a saludar en Wences i la Cuncep i en vaig sortir carregada com si hagués anat al mercat. El seu hort, tot just acabat d'inaugurar, està en plena producció i els enciams, carbassons, mongetes ... ja estan a punt per ser collits.
Quan ja marxava amb la bossa ben plena, la Cuncep ha aparegut amb unes flors de carbassó que ens hem menjat avui ben farcides amb formatge roquefort.


Moltíssimes gràcies família!!!!

Ingredients:
  • flors de carbassó
  • formatge (jo he fet roquefort, però ho podeu fer amb rulo de cabra, brie...)
  • 1 ou
  • farina de galeta
  • sal
  • oli per fregir
Preparació:
  1. Netejar les flors amb molt de compte i treure els pistils.
  2. Farcir cada flor amb una mica de formatge.
  3. Arrebossar amb ou batut amb una mica de sal i la farina de galeta.
  4. Fregir an oli ben calent.
  5. Deixar sobre paper absorbent per treure l'excés d'oli.