divendres, 8 de maig de 2015

Truita de seques i espàrrecs de bosc


Els que em coneixeu ja sabeu com disfruto anant al bosc a buscar bolets, espàrrecs, mores, pinyons.... qualsevol excusa és bona per sortir a donar un vol i gaudir de la natura. Durant els mesos de març i abril he de reconèixer que sóc obsessiva i no puc passejar pel bosc sense mirar als marges per si s'enfila algun espàrrec, fins i tot he arribat a aturar el cotxe per recollir-ne algun...
Dissabte passat, després d'un bon dinar, vem anar a buscar espàrrecs pels boscos de Gaüses i segurament vaig recollir l'últim manat de la temporada. 
Per sopar vaig improvisar aquesta truita amb espàrrecs i mongetes que va quedar boníssima.

Ingredients:
  • Un manat d'espàrrecs de bosc (o no)
  • Un pot de mongetes seques
  • 8 ous
  • 1 gra d'all
  • oli i sal
Preparació:
  1. Netejar bé els espàrrecs deixant només la part tendra.
  2. Saltejar-los amb una mica d'oli i reservar.
  3. Esbandir les mongetes amb abundant aigua i saltejar amb una mica d'oli. A l'últim moment afegir-hi l'all tallat ben petitó.
  4. Batre els ous amb una mica de sal.
  5. Afegir les mongetes i els espàrrecs als ous batuts. Aquests barreja la podeu deixar feta abans i fer la truita a l'últim moment.
  6. Fer la truita amb una paella antiadherent.
  7. Servir freda o calenta, és bona de les dues maneres.