diumenge, 11 de maig del 2014

Pastís de formatge amb coulis de maduixa



Avui hem celebrat l'aniversari del Jordi. Hem gaudit d'un bon dinar tot i que els astres s'han confabulat perquè no sortís bé.
Tot va començar amb el pastís, el motlle era massa baix i a mida que pujava baixava pels costats, us podeu imaginar l'olor que feia de cremat i la cara que se'm va quedar quan vaig obrir la porta del forn. Sort del coulis que ha servit per donar-li bona presència.
La segona tragèdia ha estat amb les espelmes, tinc una caixa plena de tots colors, mides i formes. Us podeu creure que no hi ha hagut manera de trobar un 7! Sort de la imaginació!!
I per acabar-ho d'adobar, 15 minuts abans del dinar, estava preparant unes crestets i al farcir la tercera m'ha caigut tot per terra i ens hem quedat sense aperitiu. Un desastre!!
Sort que la bufera de l'Èlia no ha fallat i ha ajudat al Jordi a apagar les espelmes.


Per molts anys!!!!

Tot i el que m'ha passat amb el pastís us el recomano, estava molt bo i tothom que l'ha tastat se n'ha llepat els dits.
La recepta del pastís és del blog Misthermorecetas i el coulis de maduixa és del blog La cuina de sempre.
Pels que no teniu thermomix segur que ho podeu fer amb un batedor elèctric.


Pastís:
Ingredients:
  • 1 base de pasta brisa
  • 350 gr de formatge Philadelphia
  • 250 gr de formatge Mascarpone
  • 200 gr de sucre
  • 2 ous grans
  • 80 gr de farina
  • 180 gr de farina
Preparació:
  1. Folrar el motlle amb la massa brisa. Per que no se'us enganxi unteu el motlle amb mantega o poseu paper de forn. El motlle que sigui de 26 o 28 cm, sino tindreu problemes.
  2. En el got de la thermomix posar els formatges, el sucre, la llet, els ous i la farina. Programar 30 segons a velocitat 5.
  3. Fondre la mantega al microones i afegir-la al got i programar 20 segons a velocitat 5.
  4. Abocar la mescla sobre de la massa brisa i coure al forn, preescalfat a 180º, durant 60 minuts. 
  5. Deixar refredar.
Coulis de maduixes (salsa de maduixes)
Ingredients:
  • 300 gr de maduixes
  • el suc de mitja llimona
  • unes gotes d'essència de vainilla
  • 100 gr de sucre
  • 70 ml d'aigua
Preparació:
  1. Netejar les maduixes i partir-les en 4 trossos, afegir-hi el suc de llimona i la vainilla.
  2. A part, fer un almívar. Posar al foc el sucre amb l'aigua i deixar bullir 5 minuts.
  3. Abocar l'almívar sobre les maduixes, deixar reposar 5 minuts i triturar amb el batedor elèctric.
  4. Colar la salsa i deixar refredar.
Servir el pastís amb el coulis de maduixes i a llepar-se'n els dits.

5 comentaris:

Jordi ha dit...

MOOOOLTES GRÀCIES!!!!

Està Bonnnnnniiiiiiiisssssiiiiimmmm!!!!

les receptes que m'agraden ha dit...

Si al jordi li sembla bo no hi ha res a dir! jejejje A vegades quan més bé volem quedar pitjor ens surten les coses, oi? Però no et capfiquis, jo el veig preciós aquest pastís! I les espelmes de dos tipus queden ben originals... una abraçada guapíssima!

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

trifasic de baileys ha dit...

Doncs moltes felicitats al Jordi!! i a tu, per aconseguir aquesta delicia!!! em sembla que te'l copiaré per l'aniversari de ma mare que és d'aquí poc i tot el que dur li agrada!! i a mi també!!! guardat! petons

Teresa ha dit...

Perquè ens ho expliques, que sinó el pastís és veu perfecte! i segur que et van felicitar! felicitats a tots!

La cuina de la Isabel ha dit...

El pastís de formatge es un dels meus preferits.
Per el que veig també del Jordi.
Felicitats per tots dos.