dissabte, 1 de novembre del 2025

Coca de pera i gorgonzola

 



Jo vaig escollir un bon dia per néixer, el de la Castanyada, tothom ho celebra i l'endemà festa, ideal per poder descansar jejeje... Us he de confessar, que tot i haver nascut en data tan assenyalada ... no m'agraden ni les castanyes ni els moniatos!

Se'm va acudir proposar al grup de "Mandarinerus" de fer sopar-castanyada a casa, pensant que molts d'ells ja tindrien una alternativa millor i que, amb sort,  seríem vuit,  un bon número per seure còmodament a casa. Però la proposta va tenir tan bona acollida que hem cuinat per tretze i sense gluten! Mireu quina bona patxoca que fèiem.


En aquest grup no hi ha celebració sense algun joc casolà. Nosaltres vam preparar un joc d'endevinalles per poder descobrir quina cadira tocava a cadascú. Els convidats ens van obsequiar amb el joc de "La gran castanya" que ens va tenir entretinguts una bona estona fent mímica, cantant, menjant xiclets, resolent proves psicotècniques... i, sobretot rient molt. El veïns segur que van estar contentíssims. 

Com podeu veure a la imatge cadascú estava caricaturitzat, impressionant!!!



Pel que fa a la coca, la recepta la vaig treure de l'Instagram d'Inés de Domingo Juan, per aquesta ocasió he substituint el formatge brie per gorgonzola. 

Ingredients:

  • una base de pasta de full (en aquest, cas sense gluten)
  • peres (jo vaig fer llimoneres)
  • formatge gorgonzola
  • nous trossejades
  • mel
  • 1 ou
Preparació:
  1. Posar la base de pasta de full en una safata per anar al forn, sobre de paper sulfuritzat.
  2. Amb una forquilla punxar tota la base deixant un marge d'un centímetre a tot el voltant.
  3. Repartir el formatge trossejat per tota la base.
  4. Distribuir la pera, tallada a làmines fines i amb pell, de manera que faci bonic.
  5. Afegir les nous esmicolades i un bon raig de mel.
  6. Pintar el marge amb ou batut.
  7. Coure al forn, preescalfat a 200º, durant 25 minuts. Dependrà molt del forn de cadascú.