dilluns, 3 de novembre del 2025

Costellam de porc

 


Amb dos dies de retard he celebrat el meu aniversari amb els meus fills. Amb tantes activitats ha costat trobar una data que anés bé a tots.

Feia molts dies que tenia ganes de provar aquesta recepta que va penjar l'Ada Parellada a Instagram. Havia de ser per a una ocasió especial i els meus 61 anys s'ho valien. Ho he acompanyat d'unes patates al forn. Ha quedat boníssim, però no tan tendre com a l'Ada, ho seguiré intentant.

Ingredients:

  • un costellam de porc
  • suc d'una llimona
  • sal
  • una cullerada de mostassa
  • herbes aromàtiques
  • una ceba
Pel lacat:
  • 2 llimones
  • 200 gr de mel
  • 100 gr de salsa de soja
  • 10 gr de midó de blat de moro
Preparació:
  1. Ruixar el costellam amb el suc de llimona i salar-lo.
  2. Embetumar tot ell amb mostassa i herbes aromàtiques.
  3. En un paper de forn posem el costellam, a sobre la ceba tallada fina i ho emboliquem. Ho tornem a embolicar amb un altre paper de forn i després amb dos de paper d'alumini.
  4. Coure-ho al forn durant 3 hores a 135º.
  5. Mentrestant anem a preparar el lacat: ratllar la pell de les llimones i treure el suc.
  6. Barrejar la pell de llimona, el suc, la mel, la soja i el midó de blat de moro.
  7. Treure el costellam del forn, desembolicar i afegir el suc que ha fet a la barreja del lacat.
  8. Reduir a foc lent fins que quedi una textura més de salsa.
  9. A la safata de forn posar la ceba, el costellam a sobre i abocar-hi la salsa que ja haurà reduït.
  10. Coure 30 minuts al forn a 180º, lacant cada 5 minuts.
Les patates:
  1. Bulliu-les senceres i amb pell durant 5 minuts.
  2. Després talleu-les i coeu-les al forn (180º, 30 minuts) amb una mica d'oli, sal, pebre, orenga i romaní.