diumenge, 31 de gener de 2021

Pastís de poma i formatge

 


Aquest matí hem fet esmorzar a la terrassa de Can Coll-Ubia i després caminada fins a la Font del Bacallà per cremar tot el que ens hem menjat.
Mentre ahir decidíem si quedàvem o no jo estava a l'Instagram i vaig veure la foto d'aquest pastís de formatge i poma, a primera vista se'm va fer la boca aigua, i a l'entrar al blog de cuina de la Dolors i veure que tenia els ingredients i que era fàcil de fer no m'ho vaig pensar dues vegades, ja tenia pastís per l'esmorzar o per casa si no ens vèiem amb la colla.
La foto no enganyava, el pastís està boníssim i es fa molt ràpid.

Ingredients:
  • 1 poma
  • 100 gr de formatge d'untar, tipus Philadelphia
  • 2 ous
  • 1 iogurt natural
  • 100 ml de nata per muntar
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr de farina
  • 100 ml de llet
  • mantega per untar motlle
  • sucre per espolvorejar
Preparació:
  1. Encendre el forn a 180º.
  2. En un bol batre els ous, amb el sucre, el iogurt i la nata fins a obtenir una massa ben fina.
  3. Afegir el formatge i la llet i seguir batent.
  4. Incorporar-hi la farina tamisada i remenar, jo ho he fet amb les barnilles ja que si no em quedava grumollós.
  5. Untar un motlle tipus plum cake amb mantega i folrar amb paper sulfuritzat, abocar-hi tota la massa i donar uns cops sobre del marbre perquè no quedin bombolles.
  6. Pelar la poma i tallar a làmines primes, col·locar-les sobre de la massa fent dues capes.
  7. Espolvorejar amb sucre i coure 45 minuts.
  8. Treure del forn i deixar refredar abans de desemmotllar.
  9. Perquè brilli es pot deshidratar una fulla de gelatina, dissoldre-la amb una mica d'aigua calenta i amb un pinzell pintar tota la superfície. També ho podeu fer diluint una mica de melmelada amb aigua i pintant la superfície.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi en va passar el mateix .El vaig fer i boníssim.