dilluns, 4 de maig del 2020

Coques de Montserrat


Avui és l'aniversari del David i ja havíem dit que quedaríem un moment per celebrar-ho amb uns "nevaditos", ara que podem sortir a passejar de dos en dos a partir de les 8 podíem deixar els nens a casa i veure'ns en alguna plaça o carrer proper.
Aquesta tarda he pensat que estaria bé fer aquestes coques de Montserrat, tenia la recepta pendent des de feia uns dies, i les portaria a la trobada nocturna amb unes espelmes per apagar sense bufar.
Quan ja ho tenia tot preparat el David i la Mariona ens diuen que ja ho celebrarem un altre dia que avui han estat tot el dia treballant, que ho volen celebrar amb el Lluís.... vaja, que m'han esguerrat el pla. I què feia jo amb tantes coques???? I llavors se'ns ha acudit anar-hi igualment amb els Alcalde i Rivera però sense que ells sabessin res i fer-los baixar al carrer a bufar les espelmes.
I aquí ha començat la festa sorpresa de les mascaretes que hem preparat a la porteria i menjat al carrer, respectant els dos metres de separació entre cadascú de nosaltres.


David, d'aquest aniversari segur que te'n recordes tota la vida. Feliços 44!!!

Us poso la recepta del blog de La cuina de sempre que és la que jo he seguit. Ha quedat molt flonja i bona.

Ingredients:

  • 500 gr de farina de força
  • 200 ml d'aigua
  • 1 ou
  • 10 gr de sal
  • 35 gr de llard
  • 25 gr de sucre
  • 25 gr de llevat fresc
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • colorant d'ou (jo he posat colorant groc)
  • sucre
  • ou batut per pintar
Preparació:
  1. En un bol desfer el llevat amb el sucre, l'ou, el colorant i la vainilla.
  2. Afegir la farina, la sal, el llard i l'aigua.
  3. Amassar durant uns 15-20 minuts fins que la massa quedi flexible. Jo he utilitzat les barnilles d'amassar, crec que les he estrenat, i he estat una mica més d'un quart.
  4. Fer una bola i deixar reposar  minuts.
  5. Partir la bola en porcions d'uns 200 gr, a mi me n'han sortit 4. De cada porció fer una bola i donar forma a la coca amb un corró. Per evitar que se'us enganxi posar una mica d'oli a la taula de treball i al corró.
  6. Col·locar les coques en una safata de forn folrada amb paper de forn i deixar-les reposar unes 3  hores dins del forn apagat.
  7. Treure les coques del forn i posar a escalfar a 190º.
  8. Pintar-les amb compte amb l'ou batut i escampar una bona capa de sucre per damunt.
  9. Coure al forn entre 20 i 25 minuts.