Avui és l'aniversari del Jordi i com sempre fem els CriJoArMaEl ell era l'encarregat d'escollir el sopar. El noi és poc original i ha demanat pèsols ofegats com casi cada any i pel pastís ho ha deixat a la meva elecció, així que he buscat alguna recepta nova, he comprat tots els ingredients i quan ja l'anava a fer em diu que té massa mare a la nevera i que vol fer alguna cosa diferent de pa. Coses del confinament, ara es dedica a fer pa i està practicant amb la massa mare.
Navegant per la xarxa he anat a parar a la recepta d'ensaïmada del blog Robot cocina Mallorca i ves per on complia amb tot: calia massa mare, teníem tots els ingredients i al Jordi li ha semblat un bon repte. Així que hem decidit acceptar el repte i hem convertir l'ensaïmada en el pastís d'aniversari.
Us poso unes fotos del procés de l'ensaïmada.
Ingredients:
- 100 ml d'aigua
- 75 gr de sucre
- 2 ous
- 50 gr de llard + per escampar
- 150 gr de massa mare
- 450 gr de farina de força
- 1 culleradeta de sal
- 2 cullerades d'oli
Preparació:
- En el got de la thermomix posar l'aigua, el sucre, els ous, el llard, la massa mare, la farina i la sal, barrejar 30 segons a velocitat 6.
- A continuació programar 3 minuts de velocitat espiga.
- Tornar a programar 3 minuts de velocitat espiga i tirar l'oli pel forat del got.
- Retirar la massa de la thermomix i posar sobre la taula de treball untada lleugerament amb oli.
- Fer una bola i amb l'ajut d'un corró estirar la massa formant un rectangle i deixant una capa ben fina.
- Amb la mà untar tota la superfície amb llard i començar a enrotllar. Us ha de quedar una tira ben llarga.
- Col·locar a la safata del forn, folrada amb paper de forn, i donar forma de cargol. Deixeu una separació d'uns tres centímetres entre cada volta.
- Deixar reposar dins del forn apagat entre 8 i 12 hores (nosaltres l'hem tingut tota la nit).
- Passades aquestes hores veureu que haurà triplicat el volum i ja estarà llesta per enfornar.
- Preescalfeu el forn a 180º durant 10 minuts, a baix de tot poseu una safata amb aigua per generar vapor.
- Espolvorizar l'ensaïmada amb una mica d'aigua i coure entre 20 i 25 minuts, fins que agafi color.
- Deixar refredar, farcir amb nata i cobrir amb sucre de llustre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada