Diumenge fèiem botifarrada amb els Garrofers Independents a Sant Julià de Cerdanyola, i un a petita comissió, amb l'excusa que calia organitzar, vem aprofitat per fer nit a casa d'en Francesc i la Sira.
Jo que sóc un cul inquiet i si no tinc feina me la busco, vaig decidir complicar-me la vida la nit abans preparant aquestes mandonguilles pel sopar de dissabte i sorprendre als adults de la comissió.
La penitència va valdre la pena, estaven boníssimes i em van servir per fer les paus amb en David que estava dolgut per no haver-lo esperat al sortir de Barcelona, jejejeje!!!
Aquesta recepta és una de les que van presentar en Francesc i l'Imma, de la parada Olives Francesc, al programa d'activitats "Keep Calm And Boqueria" del mercat de la Boqueria.
En Francesc és amic d'en Jordi i em va portar la recepta i les olives per poder-la posar en pràctica. Moltíssimes gràcies, segur que repetirem!!!!
Ingredients: (per a 4 persones)
- 500 gr de carn picada
- 1 botifarra
- 40 olives de Kalamata sense pinyol
- 100 gr d'olives sevillanes
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 2 preses de xocolata
- 1 ou
- pa ratllat o pa de motlle sense crosta
- farina
- sal i pebre
Preparació:
- Batre l'ou i barrejar amb la molla de pa o el pa ratllat.
- Afegir la carn picada i la botifarra sense pell, salpebrar i remenar amb les mans.
- Agafar les olives de Kalamata, una a una, i embolicar-les amb la carn tot donant forma de mandonguilla i enfarinar-les.
- En una cassola amb una mica d'oli fregir les mandonguilles, vigilant no es cremi l'oli, i reservar-les.
- Fer un sofregit amb la ceba tallada petitona i les olives que hagin sobrat junt amb les sevillanes.
- Quan comenci a agafar color afegir el tomàquet ratllat i deixar coure un 5 minuts.
- Afegir aigua i quan bulli posar les mandonguilles i la xocolata a trossets petits.
- Deixar-ho fent xup-xup durant 30 minuts. Rectificar de sal i pebre.
- Si ho feu d'un dia per l'altre quedarà més bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada