diumenge, 9 d’octubre del 2016

Risotto de pera, pernil i gorgonzola


Aquest dissabte a casa es respirava tranquil·litat i silenci, tots tres fills han marxar d'excursió amb el Cau i hem aprofitat per fer un bon dinar i gaudir d'aquest moment.
Com que som formatgers de mena hem disfrutat de valent amb aquest risotto. La recepta me la va passar la Teresa d'un llibre de la thermomix, jo hi he afegit uns dauets de pernil i l'he fet al foc. Us deixo l'enllaç a la recepta amb thermomix.

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 350 gr d'arròs
  • 50 ml de vi blanc
  • 800 gr de brou de verdures bullint
  • 200 gr de formatge gorgonzola
  • 200 gr de pera 
  • 200 gr de dauets de pernil
  • 30 gr de mantega
  • oli
Preparació:
  1. Sofregir la ceba, tallada ben petita, amb una mica d'oli.
  2. Quan comenci a estar transparent afegir-hi el pernil i coure un parell de minuts.
  3. Afegir l'arròs i coure tot remenant fins que agafi un color transparent i brillant.
  4. Incorporar el vi i deixar que s'evapori.
  5. Amb un cullerot anar afegint el brou calent a poc a poc, sense arribar a cobrir l'arròs i a mesura que se'l va bebent n'anem afegint tot remenant per evitar que s'enganxi. Aproximadament uns 12 minuts.
  6. Afegir el formatge i la pera tot tallat a dauets petits i coure un parell de minuts més.
  7. Retirar del foc i afegir la mantega.