diumenge, 13 d’abril del 2014

Arròs amb bacallà, alls tendres i carxofes


Quan arriba Setmana Santa el bacallà està present a totes les botigues de queviures i jo no he deixat d'aprofitar l'oasió per comprar-ne una miqueta i fer aquest arròs. En principi havia de ser només amb alls tendres però aprofitant que tenia unes carxofes i unes restes de xampinyons he anat ampliant els ingredients de la cassola amb molt bon resultat.

Les mides les he fet a ull, l'avantatge de l'arròs és que un cop fet el sofregit sempre se'n pot posar una mica més o menys.

Ingredients:

  • 250 gr de bacallà dessalat
  • 1 manat d'alls tendres
  • 3 carxofes
  • 1 ceba
  • 4 xampinyons laminats
  • 250 gr de tomàquet triturat 
  • arròs
  • julivert
  • 1 gra d'all
  • oli i sal
Preparació:
  1. Sofregir la ceba tallada ben petitona amb una mica d'oli.
  2. Netejar i tallar a rodanxetes els alls tendres i afegir a la ceba junt amb els xampinyons.
  3. Netejar les carxofes, tallar-les a octaus i afegir-les a la cassola.
  4. Quan ho tinguem cuit incorporar el tomàquet i deixar confitar.
  5. Tallar el bacallà ben petit i afegir-lo a la cassola un minut.
  6. Tirar l'arròs i deixar enrossir una miqueta tot remenant sense que s'enganxi.
  7. Afegir el doble d'aigua que d'arròs i una mica de sal , no us passeu que el bacallà ja en porta.
  8. Coure 5 minuts a foc fort i 10 minus a foc lent.
  9. Quan faltin 5 minuts afegiu una picada amb l'all i el julivert.
  10. Deixar reposar 5 minuts abans de servir.

3 comentaris:

Eva ha dit...

Una combinació d'ingredients genial, aquest arròs t'ha quedat impressionant!! un petó!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un gran arròs!!! I m'encanta com l'has presentat!!! La carxofa m'agrada molt amb el bacallà!!!! Boníssim!!!
Petons,
Olga

trifasic de baileys ha dit...

m'encanta tot tipus d'arros, pero amb peix i carxofes molt més! t'ha quedat un plat que es pot menjar amb la mirada! petons