dimarts, 10 de setembre del 2024

Pastís de trufa

 


Avui la petita de casa ha fet 16 anys i ho hem celebrat amb un pastís carregat de xocolata amb el que ens hem llepat els dits.
Aquella nena menuda que va decidir arribar un mes abans per poder celebrar el seu primer 11 de setembre, s'ha convertit en una noia divertida i sempre a punt per fer qualsevol activitat amb les seves amigues.


Per molts anys Èlia!!!

Com que a l'Èlia li agrada molt la xocolata i la nata he pensat que un pastís de trufa seria benvingut. 
He fet un pa de pessic recepta de la thermomix "Bizcocho genovés", però serveix qualsevol altra recepta. 
Cal tenir en compte que la trufa s'ha de fer d'un dia per l'altre.
Jo he empapat el pa de pessic amb almívar i fa que quedi molt més humit.
No feu cas a les fotografies que estan fetes a cuita corrents.



Ingredients trufa:
  • 500 ml de nata per muntar
  • 75 gr de sucre
  • 200 gr de xocolata de cobertura

Ingredients almívar:
  • 100 ml d'aigua
  • 100 gr de sucre
  • un rajolí de brandi o cointreau
Ingredients cobertura:
  • 150 gr de xocolata de cobertura
  • 150 ml de nata per muntar
  • 75 gr de mantega
Preparació de la trufa:
  1. En un cassó posar la nata líquida i el sucre i portar-ho a ebullició (amb la thermomix programar 6 minuts a 90º i velocitat 2)
  2. Mentrestant trossejar la xocolata.
  3. Abocar la nata ben calenta sobre de la xocolata i remenar fins que s'hagi fos (amb la thermomix programar 30 segons a velocitat 3).
  4. Reservar a la nevera un mínim de 12 hores.
  5. Passades les hores de repòs muntar la trufa i reservar.
Preparació almívar:
  1. Barrejar el sucre i l'aigua i bullir a foc fort 5 minuts.
  2. Afegir un rajolí de brandi o cointreau i deixar bullir un minut més.
  3. Deixar refredar.
Preparació cobertura: (fer-ho quan ja tinguem el pastís farcit)
  1. Trossejar la xocolata i la mantega i reservar.
  2. Posar la nata en un cassó i escalfar fins que bulli.
  3. Abocar la nata sobre la xocolata i la mantega i remenar fins que es fongui tot.
Preparació pastís:
  1. Obrir el pastís per la meitat (feu les capes que vulgueu).
  2. Amb un pinzell empapar les dues meitats de pa de pessic amb l'almívar. Això farà que quedi més humit i molt més bo.
  3. Escampar una bona capa de trufa a tota la base.
  4. Cobrir amb l'altra meitat del pa de pessic i col·locar el pastís sobre d'una reixeta.
  5. Cobrir amb la cobertura de xocolata encara calenta i deixeu que vagi degotant la xocolata sobrant.
  6. Decorar amb la resta de trufa.