dilluns, 27 de desembre del 2021

Torradetes amb sobrassada, mel i ou de guatlla

 


Aquest Sant Esteve hem tingut una baixa d'última hora per positiu de COVID, però per sort es troba bé i només la ràbia d'haver-se de confinar i fer tots els àpats de Nadal tancat a casa tot sol.

Com cada any per Sant Esteve preparo un bon aperitiu i després faig l'arròs del gall, que aquest any m'he deixat de posar sal i ha quedat una mica "soso".  

Com a aperitiu he fet cassoletes de formatge i verduretes, culleretes de poma caramel·litzada i botifarra negra, bastonets de pernil i formatge, pop a feira, triangles cruixents de bolonyesa i aquestes torradetes amb sobrassada, mel i ou de guatlla. Aquí us deixo una mostra.


Em va agradar molt la combinació de colors, amb les estovalles i pissarres negres feia molt bonic.


Les tapes boníssimes totes, no us sabria dir quina em va agradar més. Intentaré pujar-les totes durant aquests dies.

Pel que fa a les torradetes de sobrassada, la recepta és del blog Pa amb vi i sucre, és una mica entretingut coure els ous, però es pot deixat tot preparat i a l'últim moment només cal posar-ho 5 minuts al forn. 

Ingredients: (per cada torradeta)

  • 1 llesca de pa
  • 1 ou de guatlla
  • mel
  • oli
Preparació:
  1. Primer cal fer els ous poche. Per cadascun cal posar un trosset de film transparent dins d'un got, untar amb un rajolí d'oli i abocar-hi l'ou sense la closca. Si teniu tisores per ous de guatlla molt millor. Una mica de sal i fer un paquetet. Al final poso fotos del procés.
  2. Una vegada tingueu els paquetets posar-los a bullir 40 segons. Deixar refredar i retirar el film.
  3. En una safata de forn posar-hi les llesques de pa, un tall de sobrassada, una mica de mel i l'ou.
  4. Escalfar al forn a 180º uns 5 minuts o fins que veieu que la sobrassada comença a desfer-se.