dissabte, 26 de desembre de 2015

Arròs del Gall - Sant Esteve


La  meva família és molt de tradicions però ben poques vegades fem canelons per Sant Esteve, el protagonista és l'arròs del gall fet amb les sobres del gall dindi farcit del dia de Nadal.
Enguany l'arròs ha anat precedit d'un bon aperitiu variat que ha volat.



Ingredients:
  • Sobres del dall dindi o pollastre rostit i la seva farsa (salsitxes, cansalada, prunes, panses, orellanes i pinyons)
  • Com que normalment de farsa en sobra poca afegeixo més salsitxes i fruits secs.
  • Arròs 
  • 1 ceba
  • 300 gr de tomàquet triturat
  • Una copeta de vi o de cava que també hagi sobrat
  • Brou de Nadal o aigua ( el doble que d'arròs)
  • sal
Preparació :
  1. Aquest arròs el faig a la mateixa cassola de terra amb la que he cuit el gall dindi, així aprofito el llard i la substància que ha deixat enganxada.
  2. En el cas que es vulguin afegir més salsitxes tallar-les petites i coure-les amb el llard de la cassola i reservar.
  3. Tallar ben petita la ceba i sofregir-la amb el llard.
  4. Quan comenci a enrossir afegir el tomàquet i coure uns 10 minuts. Aprofiteu per desenganxar les restes de rostit enganxades a la cassola.
  5. Posar la copeta de vi o cava i deixar evaporar l'alcohol.
  6. Incorporar el gall dindi tallat a trossets petits i tota la farsa que tenim reservada. Si volem afegir més prunes pinyons... ara és el moment. Remenar perquè quedi ben integrat amb el sofregit.
  7. Posar l'arròs i deixar coure un parell de minuts mentre anem remenant.
  8. Afegir el brou o l'aigua que haurem posat a bullir anteriorment i salar ( si poseu brou vigileu amb la sal.
  9. Coure 5 minuts a foc fort i 10 minuts a foc baix i no remeneu que sino s'enganxarà. 
  10. Deixeu reposar tapat dueant 5 minuts i ja podeu servir.