dijous, 31 de desembre del 2020

Pastís de iogurt grec - benvingut 2021

 


Els CriJoArMaEl desitgem que aquest 2021 estigui ple de llum i il·lusions!!!

Avui deixem enrere el 2020, un any que serà recordat per paraules com pandèmia, confinament, toc de queda, PCR, COVID, grup bombolla, antígens, coronavirus, mascaretes, teletreball, zoom ... totes elles no formaven part del nostre vocabulari habitual i qui ho havia de dir que fins i tot als més petits ara els són familiars.
2020 ha estat un any complicat, però també hem de veure la seva cara positiva, he caminat més que mai, he conegut paisatges al costat de casa que m'eren totalment desconeguts i que ara ja formen part del dia a dia. He compartit amb els meus fills molts moments que ens han unit: excursions, jocs, xerrades... I hem dedicat temps a casa nostra: endreçar, pintar, netejar...
I amb els amics hem fet el que hem pogut: llargues caminades, videoconferències, trobades a la plaça, jugar per internet i xatejar molt.

Demà tornarem a celebrar l'entrada del 2021 amb el nostre grup bombolla i aquest pastís serà el que menjarem de postres, així que no us puc dir si està bo o molt bo. De moment té molt bona pinta.
La recepta és del blog Cocinando con Neus


Ingredients:
  • 500 gr de iogurt grec (jo n'he posat 4 i mig)
  • 140 gr de sucre
  • 3 ous
  • 40 gr de maicena
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
Preparació:
  1. Folrar un motlle d'uns 20 cm de diàmetre amb paper de forn. Perquè s'enganxi bé al motlle mullar-lo amb una mica d'aigua.
  2. Untar el paper de corn amb mantega.
  3. En un bol posar tots els ingredients i batre amb unes barnilles elèctriques o de mà si no en teniu.
  4. Abocar la massa al motlle.
  5. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 35 minuts. Abans de treure comprovar que estigui cuit punxant amb un escuradents, ha de sortir net.
  6. Deixar refredar abans de treure del motlle.