dimecres, 23 de desembre del 2020

Rosques de vi

 


Amb aquestes rosques de vi els CriJoArMaEl us desitgem que passeu un Bon Nadal.

Aquest Nadal serà ben diferent de tots els altres, els CriJoArMaEl el celebrarem en petit comité, però a taula no hi faltarà de res i acabarem l'àpat amb torrons, neules i aquestes rosques de vi.
De tot se n'ha de treure el cantó positiu, em va fer gràcia quan li vaig dir a l'Èlia que aquest any només seríem 5, pensava que li sabria greu però no, la seva resposta va ser: millor, així tindré més galets per mi!!!!

La recepta és del blog Maria Lunarillos.

Ingredients:

  • 150 gr de farina de força
  • 150 gr de farina normal
  • 50 gr de sèsam torrat
  • 120 gr de sucre glaç
  • 125 gr de llard
  • 1/4 de culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta d'anís
  • 125 ml de moscatell
Preparació:
  1. Preescalfar el forn a 160º.
  2. Barrejar les farines i el sèsam i torrar-les al forn durant uns 25 minuts o fins que s'hagin daurat lleugerament.
  3. Retirar del forn, abocar en un bol, deixar refredar i a continuació barrejar-hi la canyella i 60 gr de sucre glaç.
  4. A continuació afegir-hi el llard i barrejar amb les mans fins que quedi ben incorporat.
  5. Afegir el moscatell i l'anís i amassar fins que quedi una massa homogènia.
  6. Amb l'ajuda d'un corró extendre la massa fins que tingui un centímetre de gruix.
  7. Amb l'ajuda d'un talla pastes o un got fer cercles de 5 centímetres i fer el forat del centre amb l'ajuda d'un despinyolador (no sé com es diu) de poma.
  8. Posar a una safata sobre de paper de forn i coure entre 15 i 20 minuts,
  9. Deixar refredar sobre d'una reixeta.
  10. Arrebossar amb sucre glaç.