dilluns, 9 de novembre del 2020

Pastissets de canyella - Kanelbullar

 


Fa dies que tenia ganes de fer aquests pastissets de canyella i dissabte a la nit després de fer una caminada per tot Barcelona i veure a Instagram una foto d'aquests pastissets no se'm va acudir res més que ficar-me a la cuina i recordar el viatge a Estocolm de fa un any i mig.
Aquests pastissets són típics de Suècia, en diuen fer un "fika" a la pausa per prendre un cafè i una pasta tal com aquesta. 
A les 12 de la nit he tret la segona fornada, ja tenia l'esmorzar de diumenge preparat. L'endemà al matí van ser menyspreats per tothom, que si jo sóc de salat, que si em fa fàsic... Vist l'èxit vaig decidir fer paquetets i anar a fer de repartidora de Glovo a casa de cadascuna de les amigues amb qui vaig anar a Estocolm. La veritat és que va ser molt divertit, ja que picàvem al timbre dient que portàvem un paquet de Glovo i que havien de baixar a recollir-lo i cadascuna va reaccionar d'una manera diferent. A totes les cases han estat benvinguts i han volat.


La recepta és de thermomix, si ho feu sense màquina haureu de pastar a mà.

Ingredients:
Per la massa:
  • 300 ml de llet
  • 80 gr de mantega a temperatura ambient
  • 25 gr de llevat de forn
  • 550 gr de farina de força
  • 80 gr de sucre
  • mitja culleradeta de sal
Pel facit:
  • 110 gr de mantega
  • 20 gr de mantega per pintar
  • 150 gr de sucre
  • 170 gr de sucre morè
  • 2 cullerades de canyella molta
Per la cobertura:
  • 120 gr de sucre
  • 100 gr de formatge cremós tipus Philadelphia
  • 25 gr de mantega
Preparació:
De la massa:
  1. Posar al got de la thermomix la llet i la mantega i programar 3 minuts a 37º i velocitat 4.
  2. Afegir el llevat i programar 30 segons a velocitat 5.
  3. Afegir la farina, el sucre i la sal i amassar durant 4 minuts.
  4. Deixar reposar la massa dins del got tapat amb un drap fins que surti la massa pel bocal. (en el meu cas ha estat 1 hora).
  5. Col·locar la massa sobre d'una superfície enfarinada i estendre-la amb l'ajuda d'un corró fe 52 x 38 cm.
Del farcit:
  1. Fondre la mantega al microones.
  2. Afegir-hi els sucres i la canyella i remenar fins que quedi ben integrat.
  3. Repartir el farcit sobre de la massa amb una espàtula.
  4. Enrotllar com si féssim un braç de gitano i tallar rodanxes d'uns 3cm d'amplada.
  5. Col·locar els rotlles a una safata de forn folrada amb paper sulfurat. Vigilar no posar-los molt junts que sino al coure s'enganxaran.
  6. Deixar reposar 45 minuts.
  7. Fondre 20 gr de mantega al microones i pintar els pastissets.
  8. Coure al forn, preescalfat a 190º, durant 15-20 minuts.
De la cobertura:
  1. Posar tots els ingredients a la thermomix i coure 5 minuts a 37º i velocitat 2.
  2. Una vegada s'hagin tret els pastissets del forn i quan encara estiguin calents amb una cullera escampar la cobertura i deixar refredar.