dissabte, 14 de novembre del 2020

Pastís de poma de tardor

 


Aquest matí l'hem començat amb una fantàstica excursió per Collserola amb l'Anna, la Nats i l'Àlex. Collserola ha estat un dels meus descobriments del confinament, m'agrada passejar-me pels camins, corriols, turons, fonts... desconeguts per mi després de més de mig segle vivint al costat. Si a més tens la sort de tenir un guia de luxe ja no necessito res més.

Si us dic que hem estat al Montseny cola, oi?

A la tarda hem quedat per fer un cafè-berenar a la terrassa de Can Coll-Ubia, amb totes les garanties de seguretat: a l'aire lliure, grup de 6, amb distància i mascaretes. Jo he col·laborat amb aquest pastís de poma de Recetas de esbieta que ens ha agradat molt a tots. En aquest enllaç podeu veure el video de recetas de esbieta.


Ingredients:
Per la massa:
  • 300 gr de farina
  • 140 gr de formatge tipus Philadelphia
  • 80 gr de mantega
  • 1 culleradeta de llevat tipus Royal
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 sobre de sucre de vainilla
Pel farcit:
  • 1,4 kg de pomes
  • 30 gr de mantega
  • 1 culleradeta de canyella
  • sucre al gust
  • suc de mitja llimona
Preparació:
De la massa:
  1. En un bol tamisar la farina.
  2. Afegir-hi el sucre, el llevat i la farina i barrejar-ho.
  3. Ratllar-hi la mantega, amb un ratllador gruixut i va bé arrebossar-la abans amb la farina que teniu al bol, així no rellisca.
  4. Afegir-hi el formatge i remenar-ho tot amb les mans fins que us quedi esmicolat. Sabreu que està a punt quan agafeu un grapat de molles i a l'apretar-les queden compactades en una bola.
  5. Reservar-ho a la nevera mentre prepareu el farcit.
Del farcit:
  1. Pelar i laminar les pomes, uns 2 mil·límetres de gruix. 
  2. En una paella posar la mantega a fondre.
  3. Afegir-hi les pomes, el suc de llimona, una mica de sucre i la canyella.
  4. Coure tapat fins que la poma estigui tova.
  5. Reservar. 

Muntatge del pastís:

  1. Engegar el forn a 200º, important que estigui ben calent abans de posar el pastís a dins.
  2. Folrar un motlle desmuntable amb paper de forn, untar amb mantega el fons i els laterals i empolsinar amb farina.
  3. Amb dues terceres parts de la massa i pressionat amb les mans cobrir el fons i els laterals del motlle.
  4. A continuació abocar la poma.
  5. Cobrir la superfície amb la massa restant esmicolada.
  6. Doblegar els laterals cap a dins.
  7. Coure 30 minuts al forn.
  8. Deixar refredar abans de desmotllar.