diumenge, 9 de febrer de 2020

Pastís de pinya i iogurt


Després d'una aturada de casi 3 mesos tinc ganes de continuar amb les publicacions al blog, ja sigui per tenir les receptes endreçades o per deixar un record del que ha estat el meu dia a dia,  penso que val la pena aquest petit esforç.
Dimarts va ser l'aniversari de l'Arnau, el primer passat fora de casa ara que ja és un home emancipat. Ho vem celebrar amb els típics fideus a la cassola, que no poden faltar si de l'Arnau es tracta i aquest pastís de pinya i iogurt que rarament va agradar a tots.


Per molts anys Arnau, tot i que les espelmes crec que les va bufar algú altre, jejejeje!!!!

La recepta la vaig treure de Recetas de escándalo, és de les que m'agraden, fàcil, ràpida i sense forn. Vaig cometre un error posant les mores de colors abans del sopar, ja que es van descolorir amb la humitat i van deixar regalims de colors, però tot i això va agradar la presentació.

Ingredients:

Per a la base:
  • 300 gr de galetes, jo utilitzo les Digestive però poden ser tipus Maria.
  • 100 gr de mantega

Per al farcit:

  • 1 llauna gran de pinya amb el seu suc (500 gr)
  • 200 ml de nata per muntar molt freda
  • 4 iogurts naturals o de pinya
  • 10 gr de gelatina en làmines (7 o 8)
  • 3 cullerades soperes de llet condensada (o caramel salat o dolç de llet)
  • ratlladura de llima per decorar, jo no en vaig posar perquè a l'Arnau no li agrada
Preparació:

De la base:
  1. Triturar les galetes amb una picadora o un morter o la thermomix...
  2. Fondre la mantega al microones.
  3. Barrejar la mantega amb les galetes.
  4. Cobrir tota la base d'un motlle desmuntable amb la barreja pressionant amb una forquilla. Per facilitar el desemmotllament forro la base amb un paper de forn.
  5. Deixar a la nevera perquè refredi mentre es prepara el farcit.
Del farcit:
  1. Posar la gelatina a hidratar amb aigua freda.
  2. Muntar la nata amb unes barnilles elèctriques o la thermomix o a ma si en sabeu.
  3. Incorporar-hi els iogurts i la llet condensada i seguir batent.
  4. Reservar 3 rodanxes de pinya i tallar la resta a dauets petits, afegir-los al bol i remenar amb el batedor.
  5. Escórrer la gelatina, posar-la en un bol petit i escalfa-la amb una cullerada de suc de pinya durant 15 segons al microones. Si encara no està dissolta escalfa uns segons més-
  6. Afegir la gelatina al bol  amb la mescla anterior, barrejar i ja ho tenim.
  7. Abocar tota la barreja al motlle que tenim a la nevera.
  8.  Col·locar les rodanxes de pinya reservades a sobre per decorar i deixar a la nevera un mínim de 6 hores.