dilluns, 31 d’octubre de 2016

Pastís de fruita amb crema vegana


Avui em toca a mi bufar les espelmes, bufff, com passen els anys!

Ahir em llevava d'hora per preparar aquest pastís, teníem convidats a dinar i a mi m'agrada tenir-ho tot preparat abans no arribin. Per primera vegada provava de fer crema pastissera vegana, per temes d'al·lèrgies no podia utilitzar ni ou ni llet, i no les tenia totes, però com podeu veure a la imatge va quedar fantàstic i la crema impressionant. Tot just acabo de col·locar l'última maduixa i em diuen: ja en tindrem prou???? Jo que miro a la Mariona amb cara de pena i dic: en faig un altre???? .... I pim pam, ja en teníem dos!!!

La recepta de la crema pastissera vegana és de la pàgina recetassinlactosa.com

Ingredients:
  • 1 base de pasta de full o de brisa
  • 500 ml de llet de soja o d'arròs . ..
  • 100 gr de sucre
  • 50 gr de maizena
  • 1 canó de canyella 
  • pell d'una llimona
  • fruita variada
Preparació :
  1. Primer de tot hem de preparar la crema. En un bol barrejar el sucre i la maizena amb dues cullerades de llet. Al principi sembla que no es pugui remenar, però amb poca paciència aconseguireu una crema molt densa.
  2. En un cassó posar la resta de llet amb la pell de llimona i la canyella, també podeu posar una baina de vainilla. Posar-ho al foc fins que bulli, retirar i deixar 5 minuts reposant.
  3. Coleu la llet calenta i aboqueu-la al bol del sucre i remenar fins que us quedi disolt el sucre i la farina. Si voleu que la crema quedi una mica groga podeu afegir-li una mica de colorant.
  4. Tornar a posar al foc sense deixar de remenar amb un batedor de mà. Notareu que s'espesseix i ja la podeu deixar refredar.
  5. Posar la massa brisa o de full en un motlle, punxar tota la base amb una forquilla per evitar que pugi i cobrir amb paper de plata tot presionant el motlle. A sobre hi podeu posar cigrons o mongetes seques per fer pes, jo amb el paper de plata ben posat cobrint la base i els laterals n'he tingut prou.
  6. Coure a 180°, amb el forn preescalfat, durant 20-25 minuts i deixar refredar.
  7. Per muntar el pastís, empleneu la base amb la crema pastissera i cobrir amb la fruita tallada com més us agradi.
  8. Si voleu que us quedi lluent podeu pintar per sobre amb almívar  (posar a bullir 50 gr de sucre amb 50 ml d'aigua, sense remenar i durant 5 minuts a foc fort. Deixeu refredar i ja teniu l'almívar fet).

12 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Moltíssimes felicitats! I moltes gràcies per compartir aquesta recepta!Petonets,
Olga

Roser Font ha dit...

eiii moltes felicitats!!! has fet un pastís molt vistós, bonissim i a sobre sanisssim!!! a disfrutar!! petons

pitavola ha dit...

PEr molts anys!!!!!!!!!!

ISABEL ha dit...

Felicitats per el teu aniversari!!!!!!
I per aquesta recepta vegana.
Petons

Galo ha dit...

criss soc la galo!! jaja té molt bona pinta. la pasta brisa o de full comprada porta oli de palma? si no, quina marca és?? moltes gràcies !! (soc fidel al teu blog jaja)

Galo ha dit...

i per molts anys per cert!!! (algo retrassat!)

Cristina Brugarolas ha dit...

Ni idea si.porta oli de palma. La buitoni no porta ou ni llet.

Cristina Brugarolas ha dit...

Gràcies

Cristina Brugarolas ha dit...

Gràcies

Cristina Brugarolas ha dit...

Gràcies

Cristina Brugarolas ha dit...

Boníssim, molt recomanable. Moltes gràcies

Cristina Brugarolas ha dit...

Moltíssimes gràcies