diumenge, 22 d’abril de 2018

Pastís de pinya - Sant Jordi 2018



Avui hem aprofitat que era la vigília de Sant Jordi per celebrar el sant del Jordi. De bon matí hem anat tota la família a fer un room escape al Torrent de les Flors, Habitación 73, hem deixat el pavelló ben alt i en 48 minuts hem aconseguit obrir la porta,. Tot anant cap a casa hem parat a Lluïsos a fer un aperitiu i per acabar hem fet dinar de celebració amb aquest pastís de pinya de postres.



Aquest Sant Jordi serà especial, els presos polítics, entre ells 3 jordis, i els exiliats no estaran entre nosaltres i els CriJoArMaEl no ens cansarem de demanar l'alliberament de tots ells.

La recepta del pastís de pinya és del blog Cuina per a llaminers, ha estat molt ben rebut a casa i tots han repetit, passa molt poques vegades. De collita pròpia he fet una base de galetes amb cacao. 
Com podeu veure aquest pastís és molt fàcil de de fer però cal tenir en compte que s'ha de fer per fases i d'un dia per l'altre.

Ingredients:
Base de galeta:
  • 250 gr de galetes maria o tipus digestive
  • 120 gr de mantega
  • 30 gr de cacao pur
Mousse:
  • 700 gr de pinya escorreguda (2 llaunes de les grans)
  • 150 gr de sucre
  • 1 llimona
  • 12 fulls de gelatina
  • 150 ml de nata per muntar
Cobertura:
  • 250 ml de suc de pinya
  • 3 fulls de gelatina
Preparació:
Base:
  1. Triturar les galetes (amb thermomix 10 segons a velocitat 5-7-10).
  2. Barrejar amb la mantega fosa i el cacao (amb thermomix 2 minuts a 50º i veloctat 3).
  3. Cobrir tota la base d'un motlle desmuntable. Per poder desemmotllar millor jo forro la base del motlle amb paper de forn.
  4. Reservar a la nevera.
Mousse:
  1. Escórrer la pinya i tallar-la petita.
  2. Triturar amb un pímer junt amb el sucre i el suc de la llimona fins que quedi un puré.
  3. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  4. Escalfar el suc de la pinya, just abans d'arrencar el bull apartar del foc i disoldre-hi la gelatina ben escorreguda. Afegir-ho al puré de pinya i barrejar.
  5. Afegir la nata líquida i abocar sobre de la base de galetes.
  6. Deixar quallar a la nevera com a mínim 6 hores.
Cobertura:
  1. Hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Escalfar el suc de pinya.
  3. Dissoldre la gelatina escorreguda al suc de pinya i remenar.
  4. Abocar sobre del pastís i deixar quallar a la nevera.