divendres, 23 de febrer de 2018

Braç de gitano de sobrassada, mel i pinyons


Dissabte passat El Brugui va obrir les portes a uns pesats que es van convidar, per ser sincera he de reconèixer que no tots tenen tan morro, fins i tot van exigir el menú, volien TAPES!!!
La confiança fa fàstic i això d'anar a sopar molts dissabtes a Lluïsos de Gràcia té les seves avantatges i els seus inconvenients, de l'últim en va sortir aquest sopar a casa nostra, que em va tenir enfeinada durant cinc dies seguits, havia de deixar el llistó ben alt i crec que ho vaig aconseguir. Aquí us deixo un petit tastet.


Misteriosament a la taula hi va aparèixer una caixa tancada amb un cadenat i les ampolles de vi tenien uns símbols estranys, en Jordi i jo vem mirar a l'Àlex, segur que ell sabia alguna cosa, i entre tots vem aconseguir desxifrar els codis per poder-la obrir. De dins la caixa va sortir un val per un taller de cuina a l'escola de la Mireia Carbó, ole ole!!!!! 

Preparar tapes per tantes persones és entretingut i cal estar ben organitzat, si ho deixes tot pel final segur que no te'n surts, així que vaig anar avançant feina i congelant tot el que era possible. Una de les receptes que vaig trobar al blog Ana en la cocina és aquest braç de gitano salat que podia deixar fet al congelador i a l'últim moment descongelar per tallar i servir.
Jo la vaig fer sense thermomix, però també poso la recepta per si a algú li interessa.

Ingredients:
Pa de pessic:
  • 2 ous
  • 40 gr de sucre
  • 60 gr de farina
  • 1 pessic de sal
Pel farcit:
  • 200 gr de sobrassada
  • 50 gr de mel
  • 25 gr de pinyons
Preparació:
Pa de pessic:
  1. Amb unes varetes elèctriques batre els ous i el sucre, ha de quedar una massa espessa i blanquinosa.
  2. Afegir la farina tamisada i la sal i remenar fent moviment envolvents perquè no baixi la massa.
  3. Col·locar en una safata rectangular de forn sobre de paper vegetal.
  4. Coure al forn, preeescalfat a 170º, durant 7 minuts.
  5. Enrotllar amb el mateix paper de forn i deixar refredar.
Amb thermomix:
  1. Col·locar la papallona i posar al got el sucre i els ous, programar 5 minuts a 37º i velocitat 3 1/2.
  2. Tornar a programar 5 minuts a velocitat 3 i 1/2 sense temperatura.
  3. Afegir la farina i la sal i programar 8 segons a velocitat 2 i 1/2.
  4. Acabar de remenar amb l'espàtula.
  5. Per coure fer el mateix procediment explicat en l'apartat anterior.
Muntatge:
  1. Untar la sobrassada a sobre d'un paper d'alumini, si la teniu fora de la nevera us serà més fàcil.
  2.  Desenrotllar el pa de pessic i amb l'ajuda del paper d'alumini posar la sobrassada a sobre.
  3. Posar la mel per sobre en forma de fil.
  4. Escampar els pinyons.
  5. Enrotllar el pa de pessic fent pressió perquè quedi compacte.
  6. Cobrir amb film i posar al congelador.
  7. Una mica abans de servir treure del congelador i tallar a rodanxes d'un centímetre.