diumenge, 4 de febrer de 2018

Carlota de crema catalana


Avui hem celebrat els 24 anys de l'Arnau i els 24 que ens vem estrenar com a pares.  Recordo com si fos ahir aquell 4 de febrer, quan després d'una visita de control d'embaràs, la doctora em deia que anés a fer repòs durant 15 dies a la clínica. No vaig tenir temps d'entrar amb la maleta plena de llibres que la doctora ja m'estava esperant per provocar el part un mes abans. Tot va anar molt ràpid i en 3 hores l'Arnau ja havia nascut, era petit petit i molt ros, per nosaltres el nen més bonic del món.


Per molts anys!!!!

Amb aquest pastís hem volgut tenir un record pels presos polítics que segueixen injustament privats de llibertat.
Aquesta vegada m'ha costat trobar una recepta, volia fer un pastís groc però no podia ser de llimona, a l'Arnau no li agrada, m'agradava el format de carlota, amb el llaç groc i després de donar-hi moltes voltes vaig trobar aquesta recepta de la Mercè del blog Cuina per a llaminers que complia tots els meus requisits.
He de reconèixer que al principi em feia molta mandra fer els melindros, confiava molt poc amb mi, al final m'he animat i he flipat amb el resultat, ha valgut la pena. Els CriJoArMaEl els ha agradat molt.

Ingredients:
Melindros i base del pastís
  • 3 ous
  • 75 gr de sucre
  • 75 gr de farina
  • 1/2 cullerada de sucre
Pastís
  • 1 l de llet
  • 8 rovells d'ou
  • 125 gr de sucre
  • 50 gr de midó
  • 1 branca de canyella
  • 1 pela de llimona
  • 5 fulles de gelatina
Preparació melindros i base del pastís
  1. Separar les clares dels rovells.
  2. Batre els rovells amb el sucre fins aconseguir una pasta blanquinosa i espessa.
  3. Muntar la clara a punt de neu.
  4. Afegir la farina tamisada, poc a poc, a la barreja dels rovells i remenar amb moviments envolvents.
  5. Afegir les clares i anar remenant suaument de baix a dalt.
  6. Posar la barreja en una mànega pastissera.
  7. En una safata de forn i sobre paper de forn fer tires de 7 com de llarg per 2 d'ample i una base de 19 cm de diàmetre.
  8. Espolvorejar els melindros amb sucre de llustre.
  9. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 10 minuts.
Preparació de la crema
  1. Bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona. Retirar del foc i deixar refredar del tot.
  2. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  3. Colar la llet i separar-la en dues parts iguals.
  4. Una part de la llet barrejar-la amb el sucre i el midó i portar-la a ebullició.
  5. Fora del foc abocar la llet freda al cassó.
  6. Afegir els rovells i passar pel turmix fins que quedi ben integrat.
  7. Posar novament al foc fins que espesseixi.
  8. Passar la crema pel colador xinès i afegir la gelatina ben escorreguda.
  9. Posar la crema sobre de la base de pa de pessic.
  10. Deixar quallar a la nevera un mínim de 6 hores.
Abans de servir desemmotllar i envoltar amb els melindros.
Decorar el pastís amb fruita i servir ben fred.





1 comentari:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quin pastís més bonic! Moltíssimes felicitats a tota la família, especialment a l'Arnau!
Petonets i bona setmana,
Olga