diumenge, 19 de febrer de 2017

Rosquilles d'anís


Ahir era un dia especial, teníem entrades per anar a veure al Marcel fent Els Miserables. Després de més d'un any de treball han estrenat el musical aquest mes de febrer al Foment Hortenc, èxit total amb les entrades venudes des del primer dia, i és que l'espectacle s'ho val, Més de 40 veus en viu i directe i un fantàstic equip tècnic que han fet vibrar al públic. I el que té més mèrit, tots ells amaters!!

L'atzar va fer que divendres a la nit, a la sortida del teatre Tantarantana, veiéssim aquesta bossa. No podia tenir millor destinatari que el nostre abanderat de París, així que la vem comprar i dissabte al matí improvisava unes rosquilles d'anís per compartir entre bambolines i desitjar MOLTA MERDA a tots els participants!!!


Us he de confessar que no m'agraden gens el musicals, sóc un desastre i em costa seguir la història, però ahir els meus ull només estaven pendents del Marcel i vaig sentir orgull de mare!!!


Pel que fa a les rosquilles vaig cometre un error i no se'm va gravar la foto, així que només es poden veure a través de la cel·lofana. Us puc assegurar que des que vaig tenir la idea d'omplir la bossa amb alguna cosa per compartir, decidir-me per fer rosquilles, comprar ingredients, preparar massa, donar forma i fregir no vaig trigar més de dues hores, aixó sí, estrés total!!!!
La recepta és de MisThermorecetas.

Ingredients: (40-50 rosquilles)
  • 200 gr de sucre
  • la pell d'una llimona, només la part blanca
  • 3 ous
  • 100 ml oli gira-sol
  • 50 ml d'anís
  • 500 - 550 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 pessic de sal
  • oli de gira-sol per fregir
  • sucre per decorar
Preparació:
  1. En el got de la thermomix posar-hi el sucre i polvoritzar durant 30 segons a velocitat 5-7-10.
  2. Afegir-hi la pell de llimona i programar 1 minuts a velocitat 5-7-10.
  3. Afegir els ous, l'oli i l'anís. Barrejar durant 10 segons a velocitat 6.
  4. Incorporar 250 gr de farina, el llevat i un pessic de sal, barrejar durant 8 segons a velocitat 6.
  5. Afegir 250 gr més de farina i programar 15 segons a velocitat 6.
  6. Ha de quedar una massa tova però que es pugui manipular amb les mans, si no és així afegir 50 gr més de farina i programar 30 segons a velocitat espiga.
  7. Deixar que la massa reposi dins del got durant 15 minuts.
  8. Per treure la massa del got ens untem les mans amb oli i la deixem sobre d'una superfície enfarinada.
  9. Anem fent boletes de la mida d'una nou, les aixafem una mica amb la ma i amb els dits fem un forat al centre.
  10. Fregir en abundant oli calent i deixar escórrer sobre de paper absorbent.
  11. Arrebossar amb sucre quan encara estiguin calentes les rosquilles.


2 comentaris:

Jordi ha dit...

només en vaig provar una... la resta van anar al Foment Hortenc... espero q les hagueu gaudit!!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Aquestes rosquilles de ben segur que van donar molt sort! Felicitats per l'èxit!
Petonets,
Olga