diumenge, 23 d’octubre del 2016

Coca de músic amb cabell d'àngel casolà


Avui és el sant de l'Arnau i tenia l'encàrrec de fer un dinar apte per a vegans.
Després d'un aperitiu i una bona fideuà de bolets he fet aquesta coca de músic amb cabell d'àngel casolà.
Felicitats Arnau!!!

Aquesta coca és molt senzilla de fer, hauria pogut comprar el cabell d'àngel fet però m'ha fet gràcia fer-lo amb la thermomix, Pensava que era molt complicat i ha resultat fàcil, el problema és que es triga molt, ja que s'ha de coure i refredar vàries vegades.

Cabell d'àngel


La recepta és del blog Dit i fet de la María José i es fa amb una carbassa de la varietat cidra.


Ingredients:
  • Una carbassa d'un kg més o menys
  • 500 gr de sucre (una vegada cuita calcularem el que cal)
Preparació:
  1. Rentar bé la carbassa i assecar-la. Posar-la amb pell a la safata del forn i coure-la durant una hora i mitja a 190ª. Us quedarà de color marró clar.
  2. Retirar del forn i deixar refredar completament. 
  3. Una vegada freda partir-la per la meitat i retirar tota la polpa, amb l'ajuda d'una cullera, separant de les llavors. Poseu-la en un colador perquè deixi anar tot el líquid durant una hora i sí cal apreteu amb les mans. Quan vaig obrir la carbassa vaig al·lucinar, estava tota plena de fils, no ho havia vist mai!!
  4. Una cop ben escorreguda posar la polpa al got de la thermomix. Pesar-la i afegir 3/4 parts del pes de sucre. En el meu cas tenir 460 gr de polpa i vaig posar 300 gr de sucre. 
  5. Programar 30 minuts a 100ª i velocitat 2. Passat aquest temps retirar la confitura en un bol i deixar refredar totalment.
  6. Tornar a coure 30 minuts més a 100ª i velocitat 2 i repetir el pas anterior fins a 3 vegades.
  7. A la tercera ja tindreu el cabell d'àngel llest.
Coca de músic i cabell d'àngel

Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • cabell d'àngel
  • fruits secs variats: nous, ametlles, avellanes, pinyons, panses ...
Preparació:
  1. Posar en una safata de forn la làmina de pasta de full.
  2. Amb una forquilla punxar tota la base deixant un dit per cada costat sense punxar.
  3. Cobrir tota la part punxada amb el cabell d'àngel.
  4. Repartir els fruits secs per sobre del cabell d'angel.
  5. Coure al forn, preescalfat a 180ª, durant 20 minuts o fins que veieu que està cuit.
  6. Si voleu que us quedi brillant podeu fer un almívar amb aigua i sucre i pintar amb un pinzell.

2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmmmm.....me l'apunto! Tinc cabell d'àngel casolà al rebost! Quina coca més bona! Gràcies per la idea!
Petonets,
Olga

Fem un mos ha dit...

Queda anotada, crec que no tardaré gaire en preparar-la Ummmm
Petons