dimarts, 19 d’abril de 2016

Pastís-flam de plàtan


Aquest pastís ha estat la recepta escollida del fantàstic blog de la Gemma Caprofiti, el protagonista Del blog al plat d'aquest mes. 
He estat molts dies donant voltes al blog de la Gemma, moltes de les seves receptes haurien pogut estar avui aquí, però la casualitat m'ha portat a fer aquest pastís. 
Diumenge a casa hi havia un excedent de plàtans que s'estaven posant lletjos, així que vaig buscar a la xarxa "pastís de plàtan" i casualment vaig anar a parar al blog de la Gemma. Vaig matar dos ocells d'un tret, solucionava el tema dels plàtans i ja tenia decidida quina seria la meva recepta del dia 20.

A casa va triomfar, fins i tot l'Arnau i l'Èlia, que mai volen tastar els pastissos, van repetir!!!! 
La Gemma té moltes receptes sense gluten i aquesta és una d'elles.

Ingredients:
  • 3 plàtans
  • 4 ous
  • 250 ml de llet
  • 50 gr de Maizena
  • 100 gr de sucre
  • 1 cullerada petita de llevat
  • 1 pessic de sal
  • 50 gr de perles de xocolata
  • mantega
Preparació:
  1. Tallar els plàtans a rodanxes i posar en una paella amb una mica de mantega, saltejar un parell de minuts i reservar.
  2. Batre els ous amb el sucre fins que agafin volum.
  3. Afegir la Maizena, la sal i el llevat i remenar-ho tot fins que quedi ben incorporat.
  4. Afegir la llet i els plàtans i barrejar.
  5. Abocar-ho en un motlle que haurem untat abans amb mantega. Escampar per sobre les perles de xocolata.
  6. Coure al forn, preescalfat a 190º, durant 30 minuts.
  7. Deixar refredar i desemmotllar. 
  8. Decorar al gust, jo en aquesta ocasió vaig ser molt simple. Servir ben fresquet de la nevera.


4 comentaris:

Teresa ha dit...

Doncs a banda que segur estava bo, els de plàtan queden molt gustosos, n'has fet una recepta d'aprofitament! petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmmm......una bona manera de donar vida a aquells plàtans que es queden abandonats a la fruitera!
Un pastís deliciós! M'agrada molt!
Petonets,
Olga

GEMMA ha dit...

Hola Cristina.
Moltes gràcies per la teva participació! Aquest pastis es dels que sempre triomfa. I per el que he llegit fins i tot els que no mengen pastissos l'han tastat. Això si que es un èxit total!!
Petons

ISABEL ha dit...

Tots els pastissos de fruita son super bons.
També es una manera que els nens mengin fruita.
Petons!!!!!!!!!