dissabte, 16 d’abril de 2016

Faves a la catalana


La Marta, cosina d'en Jordi, ens ha regalat faves del seu hort ecològic, i aquest matí que a casa hi havia tranquil·litat m'he dedicat a desgranar-les i a coure-les tal i com ho feia la meva mare.
Moltíssimes gràcies Marta, i ja saps que la teva collita sempre serà ben rebuda a Can CriJoArMaEl.


Ingredients:
  • 1,5 kg de faves
  • 1 tall de cansalada salada d'un dit de gruix
  • 1 tall de cansalada fresca d'un dit de gruix
  • 1/2 botifarra negra
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 1 copeta de vi negre
  • 1 branca de menta
  • oli, sal i pebre
Preparació:
  1. Desgranar les faves, és una mica entretingut però tot escoltant la ràdio se m'ha fet curt.
  2. Tallar les cansalades a dauets i fregir en una mica d'oli. Quan comencin a enrossir reservar.
  3. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona (o triturada) junt amb el gra d'all tallat a tiretes fines.
  4. Quan la ceba comenci a enrossir afegir la cansalada, la menta i les faves, salpebrar i abocar la copa de vi (jo he posat vi negre que tenia obert, però podeu posar ranci o brandi...) remenar i deixar evaporar l'alcohol. Vigileu amb la sal, que la cansalada ja en porta.
  5. Cobriu amb aigua i deixeu a foc lent durant 45 minuts.
  6. Passat aquest temps afegiu la botifarra negra tallada a rodanxes i coure 10-15 minuts més. Les faves estaran cuites quan comencin a arrugar-se.
  7. Si ho deixeu fet d'un dia per l'altre estarà més bo.



3 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; Una molt bona proposta aquesta de les faves a la catalana.
Avui hem estat a Tordera -diumenge mercat setmanal- i n'he compart tres kilos.
La receta anirà mes o menys com la teva.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

GEMMA ha dit...

Un clàssic que no falla mai. I si son fabes cultivades a casa encara son mes bones. Nosaltres també tenim uns amics que ens en proporcionen!!
Petons

Rosa Urroz ha dit...

T'ha quedat molt bò. Quina bona recepta! Jo tin un hort and faves i a nosaltres ens agraden molt.
Petons