dissabte, 31 d’octubre de 2015

Tiramisú de xocolata



Fa 51 anys, entre castanyes, panellets i moniatos, vaig tenir el detall de néixer, Avui ho hem celebrat a casa amb un sopar amb els fills.


Aquest any en comptes de pastís he fet Tiramisú, us he de confessar que no n'he provat mai, com que el cafè no m'agrada ja no he fet l'intent de tastar-lo. Buscant per internet vaig trobar una recepta de Tiramisú infantil, substitueix el cafè i el licor per llet amb xocolata, Tot i que ja fa anys que he superat la infància no he volgut passar l'oportunitat de tastar aquest Tiramisú tunejat.
En comptes de fer el tiramisú en una safata he preferit la versió individual que fa de més bon repartir.


Ingredients:

  • 250 gr de mascarpone
  • 2 ous grans o 3 mitjans
  • 80 gr de sucre 
  • 1 paquet de  "bizcochos de soletilla"
  • una tassa de llet amb colacao
  • cacau en pols
Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Muntar les clares a punt de neu, quan comenci a fer la primera escuma afegir de mica en mica 40 gr de sucre. Reservar.
  3. En un altre bol posar els rovells amb 40 gr de sucre i barrejar amb unes barnilles elèctriques fins que tingueu una mescla blanquinosa. Afegir-hi el mascarpone i seguiu batent fins que quedi ben cremós.
  4. Amb una espàtula i fent moviments envolvents incorporar les clares muntades.
  5. Preparar una tassa de llet freda amb colacao. Anar sucant els melindros secs a la llet i cobrir el fons de la safata o de les copes.
  6. Cobrir amb una bona capa de la barreja de formatge.
  7. Fer un segon pis amb una capa de melindros i una de formatge i reservar a la nevera un mínim de dos hores.
  8. Espolvorejar amb cacau en pols tota la superfície i servir.

1 comentari:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un bon dia per néixer!!! Moltíssimes felicitats!!!
Vas fer unes postres boníssimes per celebrar-ho!
Petonets,
Olga