divendres, 23 d’octubre de 2015

Pa de pessic de poma


Avui hem celebrat el sant de l'Arnau sense l'Arnau. Ja sé que sembla estrany però com que aquest cap de setmana tenim l'agenda molt atapeïda i és impossible coincidir els cinc en un àpat, hem quedat que ho celebraríem la setmana vinent. 
A mitja tarda m'ha sabut greu no fer res i he buscat alguna recepta ràpida que fes una mica de festa i així a l'hora de sopar celebrar-ho amb els que estiguéssim a taula, comptant que hi hauria l'Arnau. 
A mig fer el pastís arriba l'Arnau a casa i em diu que no sopa ni dorm ni dina a casa.... Així que estiguis on estiguis moltes felicitats i si tens sort demà al vespre encara te'n quedarà algun trosset.


Aquest pastís és del llibre de la thermomix i des del primer dia que el vaig veure que tenia ganes de fer-lo. Avui era el dia adequat, recepta ràpida i a casa tenim un munt de pomes que ens han portat de Prullans. El resultat fantàstic, un pa de pessic molt flonjo que barrejat amb la poma està irresistible.


Tot i que la recepta és per thermomix es pot fer perfectament amb una batedora elèctrica.

Ingredients:
  • 130 gr de mantega tova
  • 4 pomes àcides (si són molt grans 3)
  • 3 ous
  • 150 gr de sucre
  • 30 gr de conyac
  • 200 gr de farina
  • 1 cullerada de llevat (tipus Royal)
  • 1 pessic de sal
  • sucre de llustre per decorar
Preparació:
  1. Posar a escalfar el forn a 180º.
  2. Untar un motlle (28 cm) amb mantega.
  3. Pelar les pomes, tallar a quarts, treure les llavors i fer talls paral·lels als quarts de poma sense arribar al final perquè no se separin completament.
  4. Posar en el got de la thermomix (o en un bol) la mantega, els ous, el sucre, el conyac, la farina, el llevat i la sal. Barrejar 20 segons a velocitat 6 (si ho feu amb una batedora barrejar fins que us quedi una mescla ben integrada).
  5. Abocar la barreja en el motlle i repartir els quarts de poma per tot el pastís.
  6. Coure al forn entre 30 i 40 minuts, comprovar que està cuit amb un escuradents.
  7. Deixar reposar 10 minuts abans de desemmotllar.
  8. Decorar amb sucre de llustre. 


1 comentari:

Cristina salypimientablog ha dit...

Te una pinta impressionant.
I de gusr segur que és boníssim. Me l'apunto!
Petons