divendres, 4 d’abril de 2014

Bunyols de bacallà


Aquest migdia quan tornava de la feina i estava encallada a les rondes de Barcelona, avançant molt a poc a poc, se m'ha ficat al cap que per sopar faria bunyols de bacallà. No sé quin ha estat al motiu ja que fins al dia d'avui no n'havia fet mai i ni tan sols sabia com es feien.
A la tarda quan he anat a comprar he buscat alguna recepta per internet, calia saber què comprar i si tenia temps suficient per tenir una bona safata a taula a l'hora de sopar. La primera que he trobat, del blog la cuina de sempre, ja m'ha semblat fantàstica, així que he comprat tots els ingredients i cap a casa que es feia tard.
A quarts de deu tenia una bona safata de bunyols i havia de vigilar les mans de l'Èlia que si em despistava se'ls anava cruspint un darrera l'altre.

Ingredients:
  • 200 gr de bacallà dessalat
  • 1 ou
  • 2 grans d'all
  • 1 got de llet
  • 200 gr de farina
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • julivert
  • sal
  • oli de gira-sol
Preparació:
  1. Bullir durant un minut el bacallà i deixar refredar.
  2. Picar ben petitons els alls i el julivert.
  3. Netejar el bacallà d'espines i pell i esmicolar.
  4. Barrejar amb l'all i julivert i picar fins que quedi ben petit.
  5. Afegir l'ou i remenar.
  6. Afegir la llet i seguir remenat.
  7. Incorporar la farina i el llevat i remenar fins que quedi una massa fina.
  8. Afegir una mica de sal, tenir en compte que el bacallà ja en porta.
  9. Posar a escalfar l'oli i quan estigui ben calent i amb l'ajuda d'unes culleretes anar fregint els bunyols.
  10. Deixar refredar sobre paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.

1 comentari:

Roser ha dit...

Es l'aperitiu fregit que més m'agrada! petons