diumenge, 20 d’abril de 2014

Truita d'espàrrecs de bosc, alls tendres i xampinyons


Per mi Setmana Santa és sinònim d'anar a buscar espàrrecs. De ben petita els masovers de la casa on anàvem a passar les vacances ens en van ensenyar i des de llavors no recordo una Setmana Santa sense un bon manat d'espàrrecs entre les mans.
Una altra de les tradicions familiars han estat els ous de la llebreta que any rera any deixa al jardí el diumenge de Pasqua. 
Ahir a la nit tota la colla vam fer de llebretes, després d'un bon sopar de pa amb tomàquet i truites a casa del Wences i la Cuncep, ens vam convertir en artistes per pintar els ous durs.

Mireu quin goig que feien:

I mireu quina il·lusió aquest matí quan han sortit al jardí a omplir els cistellets:

Com podeu imaginar, un dels sopars més habituals a casa nostra en aquestes dates és la truita d'espàrrecs, quan ahir vaig veure que no la tenia al blog no m'ho podia ni creure. Vaig aprofitar que havia de portar una truita a Can Wences per fer aquesta combinació amb els alls tendres i els xampinyons.

Ingredients:
  • Un bon manat d'espàrrecs de bosc
  • Un manat d'alls tendres
  • 6 xampinyons
  • 6 ous
  • oli i sal
Preparació:
  1. Batre els ous.
  2. Amb les mans tallar els espàrrecs i deixar només la part tendre.
  3. Coure'ls amb una mica d'oli en una paella a poc foc, vigilant que no se'ns cremin, i afegir a l'ou.
  4. Netejar els alls tendres i tallar-los a rodanxes.
  5. Coure'ls amb una mica d'oli en una paella a poc foc i afegir a l'ou.
  6. Netejar i laminar els xampinyons.
  7. Coure'ls amb una mica d'oli i afegir a l'ou.
  8. Fer la truita i servir acompanyada de pa amb tomàquet.



1 comentari:

Roser ha dit...

m'encanten les truites d'esparregs de temporada!! genial! petons