dissabte, 15 de setembre del 2012

Lioneses de trufa


Avui 15 de setembre toca xocolata a la recepta del 15, un ingredient que he utilitzat moltes i moltes vegades i que a casa ens agrada molt.

Quan mirava què podia fer me n'he adonat que encara no tenia publicades les lioneses que tantes vegades he fet, i com no podia ser d'una altra manera avui han estat de trufa.
La recepta, tant de les lioneses (pasta choux) com de la trufa, és de l'escola de cuina on anava quan era joveneta.


 
Trufa
 
Ingredients:
  • 125 gr de xocolata negre
  • 2 rovells d'ou
  • 100 gr de mantega
  • 150 gr de nata
  • 3 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de conyac
  • 3 cullerades d'aigua
 
Preparació:
  • Desfer la xocolata tallada a trossets junt amb el sucre, el conyac i l'aigua al bany maria.
  • Una vegada bén desfet retirar del foc, afegir els rovells i remenar fins que quedi tot integrat.
  • Tornar al foc, deixar que faci un bull i deixar refredar una miqueta.
  • Anar afegint la mantega tallada a trossets i anar remenant fins que amb l'escalfor de la xocolata es fongui per complert i deixar refredar.
  • Muntar la nata i incorporar-la amb moviments envolvents.
  • Deixar refredar a la nevera.
Pasta choux
 
Ingredients:
  • 4 ous petits
  • 100 gr de mantega
  • 125 gr de farina
  • 1/4 de litre d'aigua
  • un pessic de sal
Preparació:
  1. En un cassó posar l'aigua freda amb la mantega tallada a trossets i un pessic de sal, posar-lo al foc fins que bulli. És important anar remenant ja que la mantega s'ha de fondre abans que s'arribi a l'ebullició.
  2. Fora del foc remenar intensament durant uns segons amb un batedor de mà.
  3. Incorporar-hi de cop la farina tamisada i remenar fins que la pasta quedi compacte i es desenganxi del cassó.
  4. Afegir els ous d'un en un i remenar fins que la massa quedi lligada. Quan tireu l'ou la pasta queda com tallada, però a mida que aneu remenant es va unint.
Lioneses
  1. Posar la pasta choux en una mànega pastissera i sobre d'una safata de forn, amb paper de forn, fer boletes.
  2. Coure al forn preescalfat a 240º durant uns 30 minuts, escalfor de dalt i de baix.
  3. Una vegada tinguem les lioneses fredes, obrir-les per la meitat i farcir amb la trufa.
  4. Decorar amb una mica de sucre de llustre o xocolata fosa.
  5. Servir ben fredes.
     

7 comentaris:

GEMMA ha dit...

M'encanten les lioneses de trufa....a casa en faig a sovint i tambe de nata...i de crema...com pots veure som molt llaminers!!!! I tampoc les tinc publicades!!!!
Aquestes t'han quedat molt bé...
Petonets

trifasic de baileys ha dit...

al meu pare li encanta la trufa...si les veiés...petons

Gemma ha dit...

Sensacionals, de vici total!

ISABEL ha dit...

Un clàssic que a tota hora ve de gust.

No tot són postres ha dit...

Que bones!!!!
És per menjar-ne una darrera una altra ;-)

PTNTS
Dolça

La Cuina Violeta ha dit...

N'envieu a domicili? 2 dotzenes.
Nani

Els fogons de la Bordeta ha dit...

I jo que no n'he fet mai?! Si m'encanten! M'enduc la teva recepta!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra